П’ятниця, 29 березня 2024
Нам пишуть Кримінал

Під час нересту у рибінспекторів роботи вистачає

Під час нересту у рибінспекторів роботи вистачає
Виявлення фактів браконьєрства в акваторії Кременчуцького водосховища на території Світловодського району – головне завдання головного державного інспектора Кіровоградрибохорони. Роботи під час нересту риби вистачає, але один у полі не воїн, тому ефективність її зростає, коли доводиться співпрацювати зі співробітниками інших структур, які по роду своєї діяльності теж наглядають за дотриманням законності.


Розповім для прикладу про рейд, що тривав з 23 по 25 квітня. Це були спільні заходи по виявленню фактів браконьєрства на території Світловодського району. За цей період мною спільно зі співробітниками батальйону спецпризначення "Світязь" з м.Кропивницький, водної поліції, Світловодського відділу поліції виявлено два факти грубого порушення закону.

24 квітня поблизу с.Велика Андрусівка ми затримали двох осіб на двох човнах. У першому випадку вилучено 8 сіток по 50 метрів кожна, збитки, завдані державі, склали 95 832 грн. У другому випадку було вилучено 4 сітки по 70 метрів кожна, збитки завдані державі, становлять 148 359 грн. Ми оформили відповідний протокол, рибу і 2 човни було вилучено. Справу розглядає слідчій міського відділу поліції. Хочу підкреслити, що це моя робота і мої показники роботи.

У ніч з 24 на 25 квітня рейд продовжувався. Я інспектував територію Цибульницької затоці разом з представниками громадськості. Близько 4-ої години ранку помітив невідомий об’єкт, підійшов поближче на човні, побачив чотирьох осіб, представився, спитав, що вони тут роблять. Вони відповіли, що представляють екологічну інспекцію, але ніяких документів не надали, тобто законність своєї діяльності не підтвердили. Тим не менше, я запропонував:

"Давайте я вам допоможу! Можливо разом затримаємо браконьєрів, вилучимо рибу і сітки, складемо акт?"

"Ми самі впораємося", – таку відповідь я почув.


Дивно, як для активістів і екологів, не мати бажання співпрацювати з державним інспектором Кіровоградрибохорони. Щоправда, четвірка ентузіастів поділилася інформацією, де вони помітили сітки. Тож я й вилучив 3 сітки загальною довжиною 250 м. Рибу у кількості 17кг здав до рибоприймального пункту ФОП Міхальов М.О., з яким у нас укладено угоду на реалізацію біоресурсів. Сітки, як і належить, я передав до управління Кіровоградрибохорони.

Сергій Котенко,
головний державний інспектор "Кіровоградрибохорони"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top