Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

Підтопленння будівель та присадибних ділянок у Світловодську цілком ймовірне

Підтопленння  будівель та присадибних ділянок у Світловодську цілком ймовірне

Загроза вже виникла і тільки прохолодна зимова погода не дозволяє сніговим заметам швидко розтанути і призвести до катастрофи. Світловодський міськрайонний відділ Управління державної служби надзвичайних ситуацій б’є на сполох і звертається до мешканців міста і району із попередженням.
^ Реклама ^

– Як показує досвід, сезонний підйом води та підтоплення виникають у першу чергу там, де внаслідок людської діяльності були пошкоджені захисні дамби, захаращені або перекриті дренажні канави, стічна каналізація, труби для водовідведення.

Враховуючи існуючі загрози, пов’язані із підтопленням житлових будинків, присадибних ділянок та транспортних мереж закликаю комунальні служби та громадян провести у зонах відповідальності, а також власних домоволодіннях комплекс заходів, спрямованих на відновлення, укріплення або розчищення усіх інженерно-меліоративних об’єктів. Завдяки активній роботі, можна створити необхідні умови для спокійного пропуску та водовідведення талих вод.

Якщо ваше житло перебуває в зоні можливого підтоплення, необхідно очистити прилеглу територію від сміття; вжити заходів, щоб відвести воду від будинку і споруд (викопати канавки для проходу води); заздалегідь подбати про збереження домашніх речей, меблів, документів, електроприладів, а також запасів овочів і заготовок у підвалах.

При наявності домашніх тварин визначте можливість їх розташування на підвищених ділянках або організуйте групи для організованого випасу худоби в безпечному місці, з необхідним запасом кормів.

Перенесіть на верхні поверхи (горища) цінні предмети і речі, постарайтеся провести укріплюючі роботи на подвір'ї (оббити вікна, двері дошками, закріпіть дрова, будівельні матеріали і т.д.).

Батьки і педагоги! Не допускайте дітей до річки без нагляду дорослих, особливо під час льодоходу; попередьте їх про небезпеку знаходження на льоду при перетині річки або озера. Відірвана крижина, холодна вода, швидка течія загрожують загибеллю. Пам'ятайте, що в період паводку, навіть при незначному льодоході, нещасні випадки найчастіше трапляються з дітьми. Роз'ясніть дітям запобіжні заходи в період льодоходу і весняної повені!

Будьте розсудливі! Бережіть себе, своїх рідних і друзів!

Підтопленння  будівель та присадибних ділянок у Світловодську цілком ймовірне


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top