П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Корисна інформація

Проїзд у світловодських маршрутках ще не подорожчав Новина з фото

Проїзд у світловодських маршрутках ще не подорожчав
Інформація про те, що у світловодських маршрутках проїзд подорожчав на гривню, яку розповсюдили кілька Інтернет-сайтів, обурила читачів. Ми вирішили дізнатися, звідки "ноги ростуть".


— Проїзд у світловодських маршрутках не подорожчав, — запевнила нас перший заступник міського голови Олена Балюк. — На засіданні виконкому Світловодської міської ради, що відбулося 16 лютого, планувалося розглянути питання: "Про погодження розрахунків тарифу на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування №№12, 23, 2а, 11, 9, 5, які здійснюються в режимі маршрутного таксі в м.Світловодськ" та "Про погодження розрахунків тарифу на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування №7, які здійснюються в режимі маршрутного таксі в м.Світловодськ". Натомість заслухали лише пояснення з цього приводу начальника управління економіки та розвитку міста Марії Дмитренко.

Членам виконкому пояснили, що тарифи, які були затверджені 27 лютого минулого року на маршрутах №№2а, 5, 9, 11, 12, 23 у розмірі 4,50 грн та на маршруті №7 у розмірі 5,75 грн, є збитковими для перевізників і не покривають витрат через підвищення мінімальної заробітної плати на 116,3%, вартості паливо-мастильних матеріалів на 121,8% — дизпаливо, 126,0% — газ, запасних частин тощо. Перевізники: ПрАТ "Світловодське АТП-13507" та ТОВ "Світ-Автолегіон" подали до виконкому свої розрахунки тарифів: 7,50 грн і 7,71 грн відповідно, а на маршруті №7 — 10,49 грн. Управління економіки перевірило їх і пропонує погодити тариф на маршрутах №№2а, 5, 9, 11, 12, 23 — 5,50 грн, а на маршруті №7 — 6,50грн. Але рішення з цього приводу ще не приймалося. На мій погляд, треба обговорити це питання з громадськістю, — розповіла нашому виданню Олена Балюк.

Проте два важливих рішення щодо пасажирських перевезень було прийнято. Виконком вирішив розірвати договір з ФОП Макаров В.А. щодо організації перевезень на міському автобусному маршруті №24 "Завод "Скло" — КСРП ім. Петровського" в режимі маршрутного таксі та в звичайному режимі руху; укласти тимчасові договори на право здійснення пасажирських перевезень за цим маршрутом з ПрАТ "Світловодське АТП-13507" та ТОВ "Світ-Автолегіон". Через 3 місяці відбудеться конкурс, який остаточно визначиться з постійним перевізником.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top