Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Спорт

Справжній клас показали світловодські баскетболісти у Чернігові Новина з фото

Справжній клас показали світловодські баскетболісти у Чернігові
З 9 по 11 лютого у м.Чернігів тривав III тур півфінального етапу чемпіонату України з баскетболу серед юнаків 2006 р.н. (група — Центр). У цій боротьбі взяли участь чотири команди: СДЮСШОР №2 та "Розсошенці" (м.Полтава), школа олімпійського резерву (м.Чернігів), "Комети 2007" МСК імені Анатолія Тузовського (м.Світловодськ).


Нагадаємо, що у чемпіонаті України з баскетболу у групі Центр (усього Україна розподілена на 8 груп) грають 7 команд. За результатами зіграних турів команди, які посіли перше-друге місця, — це "Черкаські мавпи" (м.Черкаси) та СДЮСШОР (м.Полтава), виходять у фінальний етап, де гратимуть з лідерами інших груп. Інші команди, котрі у своїх групах посядуть треті-четверті місця, змагатимуться за призи у дивізіоні Б.

За словами тренера світловодської команди Володимира Лисака, його головною метою було підготувати своїх вихованців до чемпіонату з баскетболу на наступний рік. Світловодська команда молодша (2007 р.н.), а грати їй довелося зі старшими суперниками (2006 р.н.), тому світловодцям так важливо потрапити на третє-четверте місця, говорить тренер.

"У перший день ми зустрілися з командою СДЮСШОР №2 (м. Полтава). Програли 30 очок, але це було прогнозовано. Ми дали бій як могли, але суперники були старші й сильніші. Щодо техніки й тактики, ми їм не поступаємося, але у плані фізичних даних, швидкості та спритності, звісно, важко грати з такими хлопцями, — говорить Володимир Лисак. — Наступного дня ми зустрілися з полтавською командою "Розсошенці" — була дуже важка гра. Два наших гравці з основного складу з певних причин не змогли поїхати на змагання. Тим не менш, ми добре зіграли, й у запеклій боротьбі виграли 9 очок — 66:57".


Як нам розповів тренер, ця перемога далася нелегко: пристрасті на полі вирували зовсім не дитячі. Були й такі моменти, коли він емоційно не міг стриматися, через що отримав два технічних зауваження, і за дві хвилини до кінця матчу був змушений залишити ігрову залу. Однак його вихованці вистояли і виграли важливу гру.

Третього дня світловодська команда зустрілася зі школою олімпійського резерву (м.Чернігів).

"Не побоюся сказати, що хлопці показали просто клас гри в баскетбол. Обіграли старшу команду з різницею у 28 очок — 72:44. Незважаючи на юний вік, хлопці зіграли тактично правильно і проявили себе як справжня команда, за яку не соромно", — ділиться враженнями Володимир Лисак.


Наступні ігри відбудуться у Полтаві наприкінці лютого. За словами тренера, там світловодці зустрінуться з цими ж командами і намагатимуться закріпити свій успіх, хоча питання виходу у стикові ігри дивізіону Б для світловодців уже вирішене. Від себе, своїх вихованців та батьків Володимир Лисак дякує постійному спонсорові дитячої баскетбольної команди Віктору Королю — власнику торговельної марки "Королівський смак" за допомогу у виїздах на змагання та підтримку дитячого баскетболу у Світловодську.
Справжній клас показали світловодські баскетболісти у Чернігові
Справжній клас показали світловодські баскетболісти у Чернігові
Справжній клас показали світловодські баскетболісти у Чернігові


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top