Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка Здоров'я

Виробничий травматизм зростає Новина з фото

Виробничий травматизм зростає
Дев’ять нещасних випадків на виробництві у м.Світловодськ та Світловодському районі за 2017 рік стали предметом обговорення учасників круглого столу, що відбувся 16 січня у виконкомі міської ради за ініціативи управління Держпраці у Кіровоградській області та Світловодського відділення Фонду соціального страхування та за сприяння першого заступника міського голови Олени Балюк.
^ Реклама ^

Після короткого вступного слова Олени Балюк з інформацією про аналіз виробничого травматизму на підприємствах міста у 2017 році виступив Сергій Якименко — страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області. Доповідач, зокрема, підкреслив, що у минулому році сталося 9 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, та одне професійне захворювання. Два випадки сталися на ТОВ "Плайтех", по одному на ТОВ "Світловодський маслосирзавод", ПП "Віктор і К", в Управлінні молоді і спорту виконкому міської ради, ТОВ "СвітАвтолегіон", НВКП "Промсервіс". Два нещасних випадки сталися у Світловодському районі: на філії "Кременчуцька ГЕС" ПАТ "Укргідроенерго" та у Світловодській РДА. Професійне захворювання зареєстровано на ТОВ "МАС -АГРО" (с.Іванівка).

Про виробничий травматизм на підприємстві, причини, наслідки, вжиті заходи та пропозиції з запобігання розповіли: Сергій Кисельов — головний інженер ТОВ "Світловодський маслосирзавод"; Станіслав Лісовий — заступник генерального директора з охорони праці, навколишнього середовища та цивільного захисту ПП "Віктор і К"; Віра Іванова — заступник директора з питань охорони праці ТОВ "Плайтех"; Сергій Кайлов — начальник служби охорони праці Кременчуцької ГЕС.

Присутня на засіданні голова обласного комітету профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Любов Липко дійшла висновку, що саме на економічно активних підприємствах час від часу відбуваються нещасні випадки, не зважаючи на те, що там витрачається достатньо коштів на техніку безпеки, спецодяг, навчання тощо. На економічно неактивних — їх практично немає. Тож потрібно звертати увагу не тільки на регулярні інструктажі працівників підприємств, а й на психологію безпечної праці.

Людський фактор ніхто не відміняв — погодилися учасники круглого столу з профспілковим лідером, тож треба уважно слідкувати за психологічним станом працівників і у разі відхилень від норми не допускати людину до небезпечної роботи, а там де це вимагається проводити професійний добір.

Підбиваючи підсумок засідання круглого столу, Анатолій Шумейко — головний державний інспектор управління Держпраці в Кіровоградській області запропонував заходи-рекомендації щодо покращення стану охорони праці та запобігання виробничого травматизму на підприємствах міста. Серед таких: практичні тренування по виконанню робіт підвищеної небезпеки з використанням відповідних засобів індивідуального та колективного захисту; недопущення до виконання робіт підвищеної небезпеки осіб за цивільно-правовими договорами чи взагалі без оформлення трудових відносин; створення на підприємствах комісій з охорони праці. Міській і районній владі було запропоновано розглянути питання надійності і безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури на засіданні рад з безпечної життєдіяльності населення. Після трагічного випадку в Одеському таборі відпочинку — це питання надзвичайно актуальне. Рекомендації одноголосно були підтримані учасниками круглого столу.
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає
Виробничий травматизм зростає


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top