Четвер, 28 березня 2024
Кримінал

На Світловодщині колишнього керівника лісгоспу викрито у незаконній порубці лісу

На Світловодщині колишнього керівника лісгоспу викрито у незаконній порубці лісу
Знам’янською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього керівника лісогосподарського підприємства, який з метою незаконного отримання прибутку після звільнення організував незаконну промислову порубку дерев на території Світловодського району.


Встановлено, що упродовж жовтня-листопада 2016 року мешканець м.Світловодськ, достовірно знаючи, що полезахисна лісосмуга на території Павлівської сільської ради не охороняється та він не буде викритий у протиправній діяльності, у порушення природоохоронного законодавства, без спеціальних дозвільних документів, спільно із введеними ним в оману щодо законності дій двома громадянами, здійснили незаконну порубку більше 230 дерев, у тому числі, вісімдесятирічних дубів, заподіявши шкоду довкіллю у розмірі понад 1 млн. грн.

Однією з причин та умов вчинення вказаного злочину є відсутність належного захисту полезахисних лісосмуг та захисних насаджень лінійного типу, які нікому не передані у постійне користування.

Наразі обвинувальний акт відносно зазначеної особи за ст. 246 КК України разом скеровано для розгляду до Світловодського міськрайонного суду. Також до суду заявлено цивільний позов про стягнення шкоди на суму понад 1 млн. грн.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top