Вівторок, 23 квітня 2024
Тетяна Дроздова ТОП-новини Влада

Жовтень 2017: 17 народжень, 87 смертей у Світловодську та Власівці Новина з фото

Жовтень 2017: 17 народжень, 87 смертей у Світловодську та Власівці
Всі 17 малюків народилися у Світловодську, у селищі Власівка — жодного. 78 мешканців Світловодська та 9 власівчан відійшли у Вічність. Це сумна статистика жовтня 2017-го. Місто вимирає, як би песимістично це не звучало.


І на цьому тлі роздмухуються політичні скандали, яких провінційний світ ще не бачив. Люди змагаються за право бути першими, найголовнішими, найповажнішими! І кожен думає, що тільки він зможе зробити світловодців щасливими і заможними, а місто — раєм на землі.

Особливо старається перша особа. То на дорозі, що будується, сфотографується, то біля пам’ятника бику, з дивним підписом для соцмереж: і послідовний він, і наполегливий, і цілеспрямований. Хто? Бик чи мужчина у бейсболці?

Жовтень 2017: 17 народжень, 87 смертей у Світловодську та Власівці

Жовтень 2017: 17 народжень, 87 смертей у Світловодську та Власівці


Нагадую про великі проблеми тим, хто захопився політичною боротьбою: місто не розвивається (останнє місце у рейтингу!), є найбіднішою територією в області, адже доведено, що доходи загального фонду бюджету на 1 жителя нашого міста менше середнього показника по області на 50,6%.

Левова частка працездатного населення розбудовує Росію, Польщу, Італію, Німеччину, Канаду та інші країни світу. З тих, хто залишився, одиниці погоджуються займатися важкою працею на місцевих підприємствах, тож усі без винятку заводи відчувають кадровий голод.

Місць на кладовищах катастрофічно не вистачає. Тільки у жовтні поховали 87 мешканців Світловодська і Власівки, а народилося малюків у 5 разів менше!

За розрахунковою оцінкою чисельності населення, здійсненої на основі адміністративних даних державної реєстрації народження і смерті та зміни реєстрації місця проживання у Світловодську (з Власівкою) наявного населення 52922, а без Власівки — 45266. Гадаю, що цифри викликають сумнів не тільки у мене. То скільки ж нас, світловодців?

Складається враження, що пересічні громадяни і керівники міста живуть у різних світах. Не треба бути оракулом, щоб спрогнозувати, наприклад, результати заходу, що відбудеться 12 листопада у Палаці культури (звіт міського голови). Прийдуть сотні 2 людей, переважно "бюджетники", але будуть там і люди поважного віку, які живуть поблизу, а тих, хто подалі — привезуть. Міський голова розповість їм про свої надзусилля у боротьбі з ворогами його невпинного поступу вперед, про історії країн Європи і Азії, про мормонів, які не п’ють і не курять, про приватну котельню біля спорткомплексу, про дороги до храмів тощо. Підготовлені люди поставлять зручні запитання і щиро подякують за роботу. Доповідач буде перебувати в ейфоричному стані ще кілька днів, бо ж його підтримала сама громада! І все піде по колу.

Цікаво, чи поставить хтось з присутніх прості запитання доповідачу: ви точно знаєте, що ми рухаємося вперед? Якщо так, то можливо, треба ставати до роботи, а не наполегливо, цілеспрямовано і послідовно вводити людей в оману?

P.S. Виставка "Дім приматів" з мавпочками, папугами та іншою живністю вже розгорнулася у Палаці культури. Чи виграють змагання за увагу і серця людей політики у мавп і папуг 12 листопада?


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top