Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко Свято

Солов’їна біля «свободівського» намету Новина з фото

Солов’їна біля «свободівського» намету
Поки тутешні власті чубились, як краще пропіаритись на зарплатах бюджетникам (у тому числі МО ВО "Свобода"), вона ж (МО ВО "Свобода"), одначе, – єдина політсила у Світловодську, яка 9 листопада дієво відзначила "красний день календаря", який припадає саме на сей день…
^ Реклама ^

Сей "красний день" зветься – Свято української мови і писемності… Звісно, якби його провести у загальноміському масштабі, було би щось масштабніше – наприклад, з диктантами (лекціями) у школах (дитсадках) та тематичним концертом у Палаці культури абощо. А так, місцева "Свобода", не мудруючи, як-то кажуть, лукаво, встановила біля ринку "Світанок" свій намет із "трьома пальцями" та "чіплялася" до перехожих щодо знання української мови. Та й самі перехожі теж до них "чіплялися" – залюбки приставали на пропозицію протестуватися на знання Солов’їної. І не лише заради різних призів, які "свободівці" вручали учасникам за участь у сьому тестуванні – не без приємності, варто констатувати, що для українців, нарешті, приходить усвідомлення того, що мова це вже не просто такий собі комунікатор "поплескати" язиком. Бо ж у нинішніх умовах українська мова, окрім цього комунікатору, стала ще й чітким маркером "свій-чужий".

…А головний приз на "свободівському" наметі – ілюстрований "Кобзар" – отримала випадкова перехожа Валентина Буцан. Радіймо!
Солов’їна біля «свободівського» намету
Солов’їна біля «свободівського» намету
Солов’їна біля «свободівського» намету
Солов’їна біля «свободівського» намету


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top