П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада Нам пишуть

Порада до часу — готуйте сані влітку

Порада до часу —  готуйте сані влітку


У мене є всі підстави стверджувати: з вини міського голови Валентина Козярчука Світловодська громада не буде мати снігоприбиральної машини і цієї зими.


Потік звинувачень депутатів міської ради з боку міського голови Валентина Козярчука не припиняється ні на день. Усі свої прорахунки, невміння сконцентрувати зусилля виконавчої влади на планомірному вирішенні нагальних проблем міста, він невпинно і наполегливо перекладає на інших людей.

Увечері 26 жовтня з його виступу в ефірі ТРК "Веселка" (до речі, на ці балачки міський голова витрачає з міського бюджету десятки тисяч гривень) я дізнався, що з вини постійної "бюджетної" комісії Світловодської міської ради місто взимку не отримає снігоприбиральну машину.

Більше ніж дивна заява! Мова про придбання автомобіля розпочалася лише 17 жовтня 2017 року, буквально за 5 хвилин до зими. На засідання нашої комісії було внесено від імені міського голови проект змін до бюджету, де в одному з багатьох пунктів пропонувалося виділити 528 тис. грн на придбання снігоприбиральної машини для КП "Комбінат комунальних послуг". Заступник міського голови з питань ЖКГ без надання жодного документу сказав, що це білоруський МАЗ, при придбанні якого державний "Укргазбанк" надасть кредит під 8% річних і навіть тендер проводити не треба, бо це ж державний банк!

На відміну від Валентина Козярчука і його заступника члени "бюджетної" комісії відповідально підходять до виконання своїх громадських обов’язків, тому на цьому засіданні ми пояснили, що, по-перше, тендер проводити треба, а на це потрібно, щонайменше півтора місяця, по-друге, ми хочемо бачити на засіданні письмову інформацію про цю машину, бо навіть ціну нам називали то 2,3 то 2,5 млн гривень; по-третє, нам потрібно мати інші комерційні пропозиції про такі машини, які випускаються в Україні (наприклад, на Кременчуцькому заводі "Дормаш"). Нам також потрібно було б знати комплектацію автомобіля і наявність не тільки відвалу, але й піскорозпилювача та бочки, для використання автомашини влітку, як поливальної. За умови надання такої інформації комісія погодилася ще раз зібратися до сесії для вирішення питання. Як ви вже зрозуміли, ніякої інформації ми до сесії не отримали.

Я переконаний, що така робота комісії і є протидією корупції. До речі, пізніше я отримав, нажаль, неофіційну інформацію, що навісне обладнання на автомобіль МАЗ "Дормаш" монтує за окрему плату. У такому випадку ми би все одно не отримали вкрай потрібну снігоприбиральну машину до кінця зими.

Тож можу лише порадити міському голові разом із профільним заступником — готуйте сані влітку.

Юрій Лукинський, голова постійної депутатської комісії
з бюджето-фінансових питань та соціально-економічного розвитку


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top