П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

У ніч з суботи на неділю — переходимо на зимовий час

У ніч з суботи на неділю — переходимо на зимовий час
В останню неділю жовтня годинникові стрілки переводять на істинний поясний час — зимовий (астрологічний полудень збігається з годинниковим).


Час переводять у 110 країнах світу. Першою підтримала такі зміни Велика Британія у 1908 році. В Україні Кабмін затвердив постанову про зміну часу у 1996 році. Офіційний привід для "підкручування" годинника — економія електроенергії. Втім, теорію заощадження за допомогою регулювання світла вченим підтвердити не вдалося. Так само тривають дискусії медиків щодо впливу "стрибків" з літнього на зимовий час на здоров’я людини. Річ у тому, що й без переведення стрілок осінь та весна є непростими етапами — змінюються атмосферний тиск, температура повітря, що впливає на самопочуття людини. Та зимовий час все ж люди сприймають легше, бо мають на годину більше сну.

Спроба Верховної Ради України у 2011 році відмовитися від штучної зміни часу виявилася невдалою, тож перехід на зимовий час у 2017 продовжується у звичайному режимі. Тому 29 жовтня о 4 ранку не забудьте перевести ваші годинники на 1 годину назад.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top