Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Виробничий травматизм зростає

Виробничий травматизм зростає

За 9 місяців поточного року на підприємствах міста Світловодська Світловодського та Онуфріївського районів зареєстровано 6 нещасних випадків пов’язаних з виробництвом, в яких постраждало 6 осіб, в тому числі: місто Світловодськ – 4, Світловодський район – 2, Онуфріївський район – 0.
^ Реклама ^

За цей же період минулого року зареєстровано лише 3 нещасних випадки, у результаті яких постраждало 4 особи, тобто в цьому році спостерігається зростання виробничого травматизму у порівнянні з тим же періодом минулого року.
Якщо у минулому році був зареєстрований груповий нещасний випадок зі смертельним наслідком, то за 9 місяців 2017 року групових нещасних випадків та випадків зі смертельним наслідком не реєструвалося.

Три нещасних випадки: 24 січня 2017 року на ТОВ "Плайтех", 24 квітня 2017 року на Філії "Кременчуцька ГЕС" ПАТ "Укргідроенерго" та 20 липня 2017 року на приватному підприємстві "Віктор і К" , мали тяжкі наслідки – двоє потерпілих стали інвалідами, один до теперішнього часу перебуває на лікарняному.

Основними причинами чотирьох нещасних випадків (67%) стали організаційні, а саме: неякісне проведення інструктажу, невиконання вимог інструкції з охорони праці, порушення правил безпеки руху, невиконання посадових обов’язків; у двох випадках(33,3 %) технічні причини, а саме: незадовільний технічний стан засобів виробництва та незадовільний технічний стан виробничих об’єктів, будівель, споруд. Серед супутніх причин, насамперед, організаційні: особиста необережність потерпілих, неякісне розроблення інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків, невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

Серед потерпілих працівників цього року чотири жінки та два чоловіка, середній вік потерпілих – 42 роки, наймолодшому – 27, найстарішому – 59 років. За видами подій, що призвели до нещасного випадку, найбільша питома вага 67% – це дія предметів та деталей що рухаються, розлітаються, обертаються, по 16,5% – падіння потерпілого с висоти та дорожньо-транспортна пригода.
Усі нещасні випадки своєчасно розслідувані відповідними комісіями, вжиті заходи щодо усунення причин настання нещасних випадків та запобіганню настання виробничих травм у майбутньому, винні в порушеннях притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Професійні захворювання у 2017 році, як і в 2016-му, на підприємствах міста Світловодська і Світловодського та Онуфріївського районів не реєструвалися.

Закон України "Про охорону праці" зобов’язує роботодавців створити на кожному робочому місці умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а кожного працівника в процесі виконання будь - яких робіт дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також безпеку і здоров’я оточуючих. Тому ще раз звернутаю увагу, як роботодавців так і працівників на необхідність виконання вимоги Закону та інших нормативних актів з охорони праці – краще запобігати нещасним випадкам і вкладати кошти у профілактику, ніж потім у лікування і відновлення здоров’я.

Сергій Якименко, страховий експерт з охорони
праці Світловодського відділення Управління
виконавчої дирекції Фонду соціального
страхування у Кіровоградській області


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top