Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Події

«Блокпост» на Першотравневій Новина з фото

«Блокпост» на Першотравневій
Позавчора з десяток дітей розвернули дві фури, які намагалися проскочити їхньою вулицею. Або, куди би не зашкодило "заскочити" голові Кіровоградської ОДА під час візиту до Світловодська…
^ Реклама ^

Стараннями тутешніх та обласних ЗМІ відвідини 26 вересня Світловодська очільником нашої області Сергієм Кузьменком набули широкого розголосу. Авжеж пан Сергій побував у нас не випадково — він особисто проінспектував початок дорожньо-ремонтних робіт "убитих" доріг вулиці Єгорова та греблі Кременчуцької ГЕС, які, як відомо, виконуються держбюджетним коштом і сама КОДА є замовником даних робіт. Побував Кузьменко, звісно, і на ділянці Єгорова, де від заправки "ВКіК" і до повороту на Лісозаводську (біля вугільного складу) вже кипить робота: виконавець робіт, підприємство "Укрмодуль" здирає там старий асфальт, щоби на його місце класти аеродромні плити — як на відтинку Бойка від "Маркетопту" до пошти.

А от за кільканадцять сотень метрів від ударного будівництва — на вулицю Першотравневу — пан Сергій не навідався. А дарма. Чи-то міський голова Валентин Козярчук йому не підказав, чи-то часу у поважного візитера було в обмаль. Зате тутешній поліції градоначальник радить діяти на Першотравневій більш рішуче…

Раз там не побували голови області і міста, на цю вулицю навідався ваш кореспондент. Вона, за кільканадцять метрів від залізничного переїзду, перекрита залізобетонними плитами. Хитро перекрита — багатотонному транспорту не прохати… Річ у тім, пояснили мешканці цієї вулиці, які представлятись і фотографуватись категорично відмовились, тутешньою владою вирішено: допоки ремонтується Єгорова — транспорт пустити Першотравневою. А та Першотравнева (і без того понівечена) на плавуні "плаває", а водопровідна труба закопана під дорогою, найглибше, на метр двадцять — у люті морози у ній навіть вода замерзає. Поки ремонт на Єгорова зроблять, наша Першотравнева геть провалиться, а наші будинки, від вібрації, що утворюватимуть 60-тонні фури, розваляться. От і поклали ми "обмежувальні" плити, кажуть тубільці Першотравневої, де навіть діти виходять пильнувати — щоб фури на їхню вулицю не завертали.

"Позавчора з десяток дітлашні самотужки дві фури зупинили і завернули", — не без гордості заявив один чоловік.


А як же бути? А треба було би порадитьсь із мешканцями, а не ставити їх перед доконаним фактом. Ніхто не проти ремонту Єгорова. Але для того, щоб пускати фури Першотравневою — спочатку її треба було би капітально відремонтувати, а не обіцяти лиш підсипати її щебенем та здертим з Єгорова старим асфальтом, заявляють "першотравневі" мешканці, яких, здається, заклики мера до поліції рішуче навести порядок згуртовують ще більше. Та й сама поліція, як повідомив один з її керівників, супроти народу не піде.

…Важко спрогнозувати, чим закінчиться це протистояння. Адже, згортати роботи на Єгорова, щоб ремонтувати Першотравневу, то це — навряд, адже гроші виділені на Єгорова, яку треба встигнути відремонтувати до морозів. От задачка!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top