Субота, 20 квітня 2024
Здоров'я

Про медичне обслуговування ветеранів війни у Світловодській ЦРЛ

Про медичне обслуговування ветеранів війни у Світловодській ЦРЛ
До Дня ветерана (1 жовтня) Світловодська ЦРЛ підбила підсумок своєї роботи щодо обслуговування цієї поважної категорії населення.


Загальна кількість ветеранів війни міста і району на початок року становить 1815 осіб, з них учасників бойових дій — 318, інвалідів війни — 177, учасників війни — 981, прирівняних за пільгами — 397.

За І півріччя 2017 року всі ветерани охоплені профілактичним медичним оглядом. У ЦРЛ функціонує 15 ліжок цільового призначення. У відділеннях Світловодської ЦРЛ проліковано 105 ветеранів війни, виконання плану ліжко-днів становить 23%. Фінансові витрати на медикаменти складають в цілому 24,55 грн на 1 ліжко/день, для інвалідів війни — 20,48 грн, для учасників війни — 32,59 грн. Фінансові витрати на харчування в середньому становлять 14,13 грн на 1 ліжко-день.

Проліковано в умовах госпіталів 54 ветерани війни. При цьому проблемними питаннями у медичному обслуговуванні ветеранів є направлення для лікування у відділеннях Світловодської ЦРЛ та обласного госпіталю для ветеранів війни.
З метою вирішення експертних питань, перегляду групи інвалідності, надання індивідуальної програми реабілітації на МСЕК оформлено 8 ветеранів війни.

У списках учасників бойових дій згідно програми "Зірка пам'яті" налічується 72 УБД (по місту – 50, по району – 22 УБД).

Питання медичного обслуговування ветеранів війни систематично обговорюються на засіданнях ветеранських організацій за участю медичних працівників лікарні та ЦПМСД. На базі Світловодської ЦРЛ 18 липня 2017 р. проведено спільне засідання голів ветеранських організацій міста та району, голови та представників обласної ветеранської організації з проблемних питань обслуговування ветеранів війни.

ЛПЗ міста та району, фахівці Світловодської ЦРЛ тісно співпрацюють з питань медичного обслуговування інвалідів, ветеранів війни з УСЗН, територіальним центром з питань забезпечення стороннього догляду, засобами реабілітації.

За підсумками роботи з медичного обслуговування ветеранів минулого року колектив Світловодської ЦРЛ нагороджено грамотою за зайняте друге місце в обласному огляді-конкурсі взаємодії, співпраці організацій ветеранів України з лікувально-профілактичними закладами серед міст області.

Ореста Косович,
заступник головного лікаря з ЕТН,
відповідальна за роботу з ветеранами

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top