Субота, 20 квітня 2024
Тетяна Дроздова ТОП-новини Влада

А так все добре починалося… Новина з фото Новина з відео

А так все добре починалося…
Сьогодні, 19 вересня, майже вчасно розпочалося пленарне засідання 40-ої сесії Світловодської міської ради за участі 29 депутатів. Головував на сесії Юрій Сапянов, секретар ради, бо міський голова Валентин Козярчук після відпочинку відразу захворів.


А так все добре починалося…

За лічені хвилини затвердили порядок денний, доповнивши його кількома додатковими питаннями. Погодилися навіть з тим, що резонансні питання, такі, як звіти секретаря ради, директорів комунальних підприємств Романа Шумейка і Олега Долгого та кілька інших, не менш цікавих, треба розглянути одразу за фінансовими. Послухали нові депутатські запити, нікого не образили відмовою і навіть встигли заслухати посадовців щодо виконання попередніх. Голосували дружно: 22-28 "за".

Цього разу Антонині Дикій, в.о начальника фінуправління недовго довелося стояти на трибуні. Уточнили бюджет, розподілили зароблене зверх плану.

І ось Сапянов на трибуні. Звітує за власною ініціативою. Нагадує, що жоден секретар ради до нього цього не робив. Виняток — Геннадій Френкель, але він тоді виконував обов’язки міського голови. Повідомляє, що травмував ногу так, що йому пропонували лікуватися в стаціонарі, але він відмовився, розуміючи важливість проведення сесії за відсутності міського голови. До звіту начебто ніяких претензій, проте запитання депутатів Віталія Тетяниченка, Марка Сіромахи, Леоніда Пащенка та інших про об’єднавчу функцію секретаря і її невиконання, про "ветування" рішень, прийнятих депутатами міської ради, які його обрали, продемонстрували — грядуть суворі висновки.

А так все добре починалося…
Юрій Сапянов


А далі вже ніхто і не приховував, що прийшов час замінити старого секретаря на "молоду кров". Навіть спитали, що він з цього приводу думає. Сапянов запевнив, що йому не страшно втрачати посаду, страшно тим, хто нічого робити не вміє… Так за звинуваченнями секретаря час, відведений ним самим (на 13:00 треба бути в суді !) і вичерпався. Головуючий оголосив перерву і поїхав, запросивши Ярослава Чаричанського, депутата і начальника юрвідділу виконкому за договором, який постійно виступає в суді проти Сапянова, слідувати за ним.

Через годину стало відомо, що Юрій Сапянов — у лікарні. Порадилися і вирішили обрати головуючого. Більшість висловилася за Анатолія Кучугурного. Він зайняв місце у президії, проти чого активно виступив Олександр Молчанов і навіть забрав у нього мікрофон. Зібрали лічильну комісію. Оголосили перерву, щоб підготуватися до таємного голосування з приводу оцінки роботи секретаря ради. Повернулися до сесійної зали. Головуючий Анатолій Кучугурний повідомив, що від голосування відмовилися 3 фракції.

А так все добре починалося…
Анатолій Кучугурний


Тож наступне пленарне засідання 40-ої сесії міської ради відбудеться у невизначений час.











Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top