Вівторок, 23 квітня 2024
ТОП-новини Відео Влада Економіка

"Світловодськпобут" має намір підвищити тарифи на тепло Новина з фото Новина з відео

"Світловодськпобут" має намір підвищити тарифи на тепло
Про свої наміри щодо підвищення тарифів на теплопостачання СП ТОВ "Світловодськпобут" повідомило у газеті "Світловодськ вечірній" 7 вересня. Після розгляду зауважень і пропозицій громадян міста, відбудеться засідання виконкому, на якому тарифи затвердять (чи не затвердять). А перед цим повинна попрацювати робоча група (голова Олена Балюк), створена за розпорядженням міського голови. 12 вересня цей процес розпочався.


Генеральний директор СП Сергій Московський, комерційний директор Андрій Зінченко та головний аналітик Олена Михайлик — з одного боку; Олена Балюк, Дмитро Дмитришин, Тетяна Ковальчук-Москаленко, Надія Мальцева, Ярослав Чаричанський, Марія Дмитренко, Марина Дубовик, Тетяна Гуцаленко — з другого. Чи є шанс, що ці люди знайдуть спільну мову? Будемо оптимістами.

Тож, яку мету переслідує робоча група?
Проконтролювати, щоб тарифи, які пропонує на розгляд виконавчого комітету Світловодської міської ради (не НКРЕ, як раніше!) суб’єкт господарювання були економічно обгрунтованими.

Які тарифи діють сьогодні?
Для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії — 1 251,08 грн/Гкал.; для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії — 34,94 грн. за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення; для бюджетних установ та організацій на теплову енергію — 1 215,86 грн/Гкал; для інших споживачів на теплову енергію — 1 606,67 грн/Гкал; для релігійних організацій на теплову енергію — 784,90 грн/Гкал. (Всі наведені цифри — з урахуванням ПДВ).

Чому треба підвищити тарифи?
Теплопостачальник називає такі причини: природний газ для бюджетних установ подорожчав на 60%, електроенергія — на 21,1%; вартість паливно-мастильних матеріалів, матеріалів необхідних для проведення ремонтних аварійно-відновлювальних робіт теж зросла; підвищилась мінімальна заробітна плата, відповідно зросли податки і збори.

Які тарифи прагне встановити теплопостачальник?
Для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії — 1449,62 грн/Гкал (зростання на 15,9%); для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії — 41,21 грн. за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення — (зростання на 17,9%); для бюджетних установ та організацій на теплову енергію — 2 196,55 грн/Гкал (з ПДВ) (зростання на 80,6%); для інших споживачів на теплову енергію — 2 207,95 грн/Гкал (з ПДВ) (зростання на 37,4%); для релігійних організацій на теплову енергію — 915,48 грн/Гкал (з ПДВ) (зростання на 21,2 %).

Робоча група має намір проводити свої засідання щовівторка о 14:00 (кабінет першого заступника міського голови), а зауваження та пропозиції споживачів приймаються у письмовому вигляді до 21-го вересня включно за адресою: м. Світловодськ, вул.Григорія Сковороди, 2а (СП ТОВ "Світловодськпобут").


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top