Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Відпочинок на воді 2017: Держпродспоживслужба інформує про якість води з пляжів

Відпочинок на воді 2017: Держпродспоживслужба інформує про якість води з пляжів
Виявлено невідповідність якості проби води з пляжу в районі Андрушчиного Яру за мікробіологічними показниками. Проби води та грунту з пляжу смт.Власівка (в районі колишнього заводу ІКІ) — без відхилень.
^ Реклама ^

За останніми даними Світловодського районного лабораторного відділення відокремленого підрозділу "Олександрійський міжрайонний відділ лабораторних досліджень" Державної установи "Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" (результат від 25 липня 2017 року), виявлено невідповідність якості проби води з пляжу в районі Андрушчиного Яру за мікробіологічними показниками. А саме — перевищено індекс лактозо-позитивної кишкової палички. Враховуючи це, а також факт статусу “несанкціонованого місця купання” рекомендуємо населенню не використовувати його для відпочинку на воді.

При цьому відібрані проби води та грунту з пляжу смт.Власівка (в районі колишнього заводу ІКІ) — без відхилень. Але ситуація щодо обладнання та облаштування його залишається без змін, як і статус “несанкціонованого”.

Не змінилась ситуація і щодо стану підготовки міського пляжу до оздоровчого сезону – питання доведення місця купання городян до вимог діючого законодавства залишається до кінця не вирішеними, відкриття його не погоджене з відповідними службами.

Враховуючи все вищевикладене, Держпродспоживслужба рекомендує населенню міста взяти дану інформацію до уваги та у випадку відвідування місць масового відпочинку на воді не нехтувати правилами особистої гігієни та іншими заходами профілактики інфекційних захворювань.

Відпочинок на воді 2017: Держпродспоживслужба інформує про якість води з пляжів

Тетяна Кривошея, в.о.начальника управління
Держпродспоживслужби у м.Світловодську


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top