П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Влада

І з мером сесія не клеїться, і без мера — теж Новина з фото

І з мером сесія не клеїться, і без мера — теж
"Некворумні" обранці посунули на вихід: і сьогодні – нічогісінько

І "на Сапянова" сьогодні прийшло лиш тринадцятеро обранців. Коли тепер вони зберуться?..


З 25 липня тягнеться тяганина з проведенням 39 сесії. Цього дня порядок денний так і не був затверджений: "критична маса" обранців вимагали від міського голови Валентина Козярчука або вибачитись, або писати на них заяву до поліції про те, що їм заплатили по 500 доларів за зняття його заступника з гуманітарних питань Ірини Щербини — про що особисто заявив градоначальник, виступаючи на "Веселці" 11 червня.



Та останній у сесійній президії був непохитний — і заяви не писав, і не вибачався. Непохитними виявились і міськдепи. Таким чином продовження засідання було вирішено продовжити наступного дня. А наступного дня вже не було кворуму. Перенесли на сьогодні, 28 липня…

А сьогодні, окрім, знов таки, замалої для кворуму кількості обранців, виявилось, що немає й самого пана Валентина. Як пояснив присутнім міськдепам секретар міськради Юрій Сапянов, голова письмово доручив йому проведення сесії, а сам відбув у відрядження до столиці.

…Хтозна, припускають деякі тутешні аналітики, можливо це був тактичний хід з боку Козярчука, який, прикинувши: раз обранці не збираються збиратися "кворумно" через те, що я не прогинаюсь перед їхніми умовами, усунуся на деньок. Натомість обранці, довідавшись про це усунення, нескінченим потоком повалять на сесію під головуванням Сапянова і проведуть таки її. Адже ж питань важливих для життєдіяльності міста треба безліч вирішувати — тут не до ігрищ баранів на вузенькій стежині...

Та, де там — і "на Сапянова" прийшло лиш 13 обранців. А ще — Олена Коломоєць, яка була обрана у міськдепи по списку "Свободи", але яка депутатським посиденькам віддала перевагу службі на передових рубежах протистояння України з кремлівсько-ватним нашестям у Донбасі.

"Ось дивіться, — кулуарно мовив пан Юрій, — жінка з передової прийшла подивитися, як працює наша рада у тилових умовах. І що вона побачила!? Особисто мені соромно за таку роботу".


Сама ж пані Олена, відвоювавши два роки, побачене у міськраді назвала… Втім, утримаємось від цього визначення з етичних міркувань. І замислилась: а чи не залишитись і після демобілізації в армії?

І з мером сесія не клеїться, і без мера — теж
Олена Коломоєць із спікером Сапяновим (нахилився) і міськдепом-"свободівцем",
а також "кіборгом" Олександром Молчановим


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top