Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Спорт

На Світловодщині відбулися два юнацьких чемпіонати з туризму

У Світловодську успішно пройшли відразу два чемпіонати — 46-й чемпіонат України серед юнаків з пішохідного туризму та 5-й чемпіонат України серед юнаків з велосипедного туризму. 370 юних спортсменів з багатьох областей нашої держави стали учасниками цього масштабного спортивного дійства.
^ Реклама ^

Організовані змагання Міністерством освіти і науки України за підтримки голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка та голови Світловодської РДА Сергія Твердовського. Чемпіонати спрямовані на підвищення рівня туристично-спортивної майстерності учасників, популяризації та розвитку туристично-спортивного напрямку позашкільної роботи у навчальних закладах Кіровоградської області та України.

Стартували змагання з урочистостей, що відбулися на відкритій сцені біля Набережної. Гучними оплесками зустрічали учасників. Створенню святкового настрою сприяли яскраві виступи хореографічних колективів та вокалістів Центру дитячої та юнацької творчості м. Світловодськ. Юних шанувальників туризму вітали почесні гості. Від імені народного депутата України Олеся Довгого з вітальним словом виступила помічник Анна Трубаченко, яка відзначила важливість проведення подібних заходів для популяризації здорового способу життя, розвитку сили волі, витримки та відповідальності у юних учасників.

Чемпіонати тривали з 8 по 13 липня. Програма змагань була дуже насичена: починався спортивний день о 8:00, а закінчувався близько 21:00. Учасники чемпіонату з пішохідного туризму (21 команда) змагалися на території міста. На них чекали три потужні дистанції: "Крос-похід" — довга дистанція, яка імітує умови у поході; "Командна техніка" та дистанція "Зв’язки", коли кожен з учасників показував свою вправність та майстерність. Велосипедний чемпіонат, до якого долучилися 13 команд, охоплював не тільки міські, а й районні маршрути. У перший день змагань його учасники стартували з дистанції "Фігурне водіння", також велосипедисти пройшли дистанцію "Тріал" та "Велокрос", а ще довгу дистанцію "Ралі", під час якої діти подолали 42 км маршрутами Світловодщини.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top