П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Обранці «риють» на голову. Комісією Новина з фото

Обранці «риють» на голову. Комісією
Більшість депутатського корпусу Світловодська вважає: очільник міста Козярчук керує ним (містом) не так. 10 липня вони визначались з напрямками вивчення цих "не так"


На 38-й сесії міськради (20 червня) міськдепи своєю більшістю підтримали ініціативу свого колеги, голову фракції Радикальної партії Олега Ляшка Віталія Тетяніченка щодо створення тимчасової депутатської комісії з перевірки діяльності міського голови Валентна Козярчука (останній, до слова, був відсутній на цьому засіданні) та очолюваних ним виконавчих органів влади.

І от учора у Депутатській кімнаті "білого дому" відбулося перше засідання означеної комісії з семи членів на чолі з головою — тим же Тетяніченком, якого, щоправда, не було на цьому засіданні. Опісля того, як затвердили заступника — "партпенсіонер" Анатолій Кучугурний і секретаря — "батьківщинець" Юрій Стогній, "опоблоківець" і "самопомічнянець" Марк Сіромаха і Леонід Пащенко відповідно запропонували визначитися з напрямками, якими проводити комісійні розвідки. Таких напрямків, у яких мер, на думку "комісарів", має прорахунки, не-доопрацювання та інші "боки", налічили близько (чи трохи більше) семи… Тут і чехарда з тендерами заднім числом на ремонт доріг, і мерські кадри, працевлаштовані поза обов’язковими конкурсами — прямими трудовими договорами з градоначальником, і витрата бюджетних коштів на судові збори у судах, які регулярно проводить пан Валентин проти як міськради в цілому, так і проти секретаря цієї міськради Юрія Сапянова зокрема, і ігнорування ним (паном Валентином) виконання цілої низки сесійних рішень та протокольних доручень, і таке інше, і тому подібне.

Обранці «риють» на голову. Комісією

Задля підвищення фаховості роботи комісії, також, вирішено долучити до цих розвідок спеціалістів комунальної, фінансової, правової та інших галузей. А матеріали, назбирані комісією, мають бути заслухані і затверджені на засіданнях вже постійних депутатських комісіях, які передують кожній черговій сесії міськради. Найближча така чергова сесія запланована на 25 липня.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top