Четвер, 18 квітня 2024
ТОП-новини Кримінал

Не вбивство, а грабіж і розбійний напад вчинили двоє юнаків щодо Віталія Куцевича Новина з фото

Не вбивство, а грабіж і розбійний напад вчинили двоє юнаків щодо Віталія Куцевича
До такого висновку дійшов Світловодський міськрайонний суд, а саме: колегія суддів під головуванням Тетяни Гонтаренко, за участі Алли Баранець, Тамари Гармаш. 16 червня 2017 року винесено обвинувальний вирок щодо двох мешканців Світловодська, які за скоєні злочинні дії, що мали місце 6 квітня 2016 року у помешканні відомого громадського захисника Віталія Куцевича, отримали 10 і 12 років позбавлення волі.


Спеціально для нашого видання коментує подію Віталій Іващенко, суддя-спікер Світловодського міськрайонного суду:

"Хочу повідомити про ухвалу суду щодо резонансної справи "вбивства", як ви повідомляли, Віталія Куцевича, громадського захисника. Події мали місце 6 квітня 2016 року. У нічний час невідомі особи проникли до помешкання Віталія Куцевича і скоїли злочинні дії. Тривало слідство, справу передали до суду 25 серпня 2016 року.

Справа розглядалася колегією суддів під головуванням Тетяни Гонтаренко та участі Алли Баранець, Тамари Гармаш. Потерпілими були близькі та родичі Куцевича. Оскільки Віталій Куцевич був знаною людиною у Світловодсьтку, бо захищав права людей в судах, на слухання приходили представники преси, громадські активісти.

16 червня поточного року цей процес добіг до свого логічного завершення. Винесено обвинувальний вирок щодо обвинувачених мешканців Світловодська (один з них неповнолітній), які вчинили цей злочин.

Оскільки вирок ще не набув законної сили, прізвища обвинувачених назвати не можу. Скажу так: двоє осіб, які і раніше мали проблеми з законом, судом визнані винними. Один із них – у вчиненні злочину, що підпадає під ч. 2 ст.186 (грабіж), ч.3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, які тягнуть за собою позбавлення волі на 6 і 10 років відповідно. Більша міра покарання поглинає меншу, тож громадянин отримав 10 років "за гратами" без конфіскації майна. Другий обвинувачений засуджений за цими ж статтями на 6 і 12 років позбавлення волі та додатково за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність ст. 304 ККУ – на 4 роки. У цьому випадку також більше покарання поглинає менші, таким чином, 12 років "за гратами" з конфіскацією майна. Вина обвинувачених повністю доведена.

Вирок може набрати законної сили за 30 днів після проголошення, якщо не буде подано апеляційної скарги. Якщо потерпілі, сторони захисту чи обвинувачення подадуть апеляційну скаргу, суд її розгляне, рішення апеляційного суду набуде законної сили і обвинувачені будуть направлені до місць позбавлення волі. Якщо вирок Світловодського міськрайсуду не буде скасовано."


На наше запитання щодо замовників злочину, Віталій Іващенко відповів:

"У цій справі немає ні замовників, ні підбурювачів. Ні слідство, ні суд ніяких інших осіб, причетних до злочину, крім двох засуджених, не встановили".


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top