Четвер, 18 квітня 2024
Корисна інформація

До уваги фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до І групи платників єдиного податку!

До уваги фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені  до І групи платників єдиного податку!
З 1 січня 2017 року фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, зобов’язані сплатити єдиний внесок за місяць у сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску. Відповідні періоди здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу зараховуються пропорційно до сплаченого єдиного внеску.


У 2017 році мінімальний страховий внесок для фізичних осіб – підприємців становить 704,00 грн. на місяць (3200 грн. х 22%).

Отже, для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку, обов’язковою є сплата єдиного внеску у сумі не менше 352,00грн. щомісяця.

Водночас, для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу як повний місяць, необхідно сплатити за місяць єдиний внесок в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, тобто 704,00 грн.

У разі сплати єдиного внеску у сумі 352,00 грн. за місяць, страховий стаж буде зараховано пропорційно, а саме 0,5 місяця, що в подальшому може вплинути на визначення права на пенсію за віком та її розмір.

Враховуючи вищезазначене, пропонуємо фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, з метою зарахування періодів здійснення ними підприємницької діяльності, як повний місяць, сплачувати єдиний внесок за місяць в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top