Вівторок, 16 квітня 2024
Культура

Удосконалюємо бібліотечне краєзнавство Новина з фото

Удосконалюємо бібліотечне краєзнавство
Краєзнавча діяльність – одна з пріоритетних сфер роботи бібліотек регіонального і місцевого рівнів.


З метою підвищення свого професійного рівня та обговорення питань відродження кращих традицій українського бібліотечного краєзнавства в центральній міській бібліотеці постійно організовуються семінари бібліотечних працівників.

Так, семінар – практикум "Мій рідний край – моя історія жива" відбувся на базі Захарівського краєзнавчого музею, де бібліотекарів гостинно прийняли працівники музею, провели краєзнавчу екскурсію та надали приміщення для роботи в рамках семінару.

А до уваги учасників семінару "Історія краю в серцях поколінь" був представлений медіа-архів краєзнавчих матеріалів, що були застосовані в заходах для широкого загалу користувачів. Це відеоматеріали та електронні презентації про будівництво Кременчуцької ГЕС, затоплення Новогеоргіївська, про учасників Великої Вітчизняної війни – наших земляків, свідчення очевидців про голодомор в нашій місцевості, інформація про керівництво містом, туристичні маршрути Світловодська та інші.

Нещодавно світловодські бібліотекарі знову мали можливість підвищити свою кваліфікацію, взявши участь у виїзному семінарі-практикумі "Краєзнавство та туризм: інформаційні ресурси бібліотеки". Цікавою та змістовною була консультація методиста ЦМБ Наталії Підгірної щодо традиційних та інноваційних аспектів бібліотечної роботи з краєзнавства, учасники заходу змогли переглянути і презентацію з досвіду роботи бібліотек системи, в якій знайшли відображення кращі заходи краєзнавчої тематики, проведені бібліотеками системи для громади міста.

З видавничою діяльністю бібліотеки познайомила присутніх провідний бібліограф ЦМБ Олена Рибачук. Це бібліографічні покажчики літератури, розроблені працівниками бібліотеки: "Сім чудес Світловодська", "Краєзнавчий інформаційний простір Світловодська", літературно – художнє видання "Барви рідної землі", міні – довідник юного краєзнавця "Рідкісні тварини нашого краю", буклети "Вдивляючись в замріяний світанок…"(сторінками історії Світловодська), "Соціальне партнерство з питань краєзнавства" та ін. В програмі семінару – і майстер – клас "Секрети успішної екскурсії", який провели для його учасників працівники міського краєзнавчого музею.

До речі, бібліотекарі міста активно беруть участь у Всеукраїнських конкурсах даної тематики. Так, на розгляд журі конкурсів надіслані відео роботи історій про подорожі "Travel notes", організатор – бібліотека на Мулярській, м. Львів (до року розвитку туризму в Україні) та конкурсне відео на тему енергозбереження в Світловодську до Представництва ЄС в Україні. Ці відеофільми мали можливість переглянути та обговорити учасники семінару.

Тетяна Головачова,
директор централізованої міської бібліотечної системи
Удосконалюємо бібліотечне краєзнавство
Удосконалюємо бібліотечне краєзнавство
Удосконалюємо бібліотечне краєзнавство


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top