Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Тетяна Дроздова ТОП-новини Влада

Козярчук суд програв, Сапянов — виграв

Козярчук суд програв, Сапянов — виграв
23 травня 2017 року Дніпропетровський Апеляційний суд у справі № 401/3890/16-а(2-а/401/28/17) виніс рішення: апеляційну скаргу Світловодського міського голови Козярчука Валентина Валентиновича залишити без задоволення. Апеляційну скаргу секретаря Світловодської міської ради Сапянова Юрія Олександровича — задовольнити.
^ Реклама ^

Нагадаємо читачам про що йдеться. Світловодський міський голова Валентин Козярчук від самого початку каденції винайшов для себе особисто таку забаву: судитися із Світловодською міською радою (органом, який він же і очолює) та її секретарем Юрієм Сапяновим (правою рукою будь-якого мера, але не нашого). Дійшов до того, що сам у робочий час сидить у президії від початку і до кінця 8-ої позачергової сесії міської ради 9 грудня 2016 року, відмовляється виконувати свої функції, тобто головувати на сесії, отримує за цей день заробітну плату з премією, і… подає до суду на раду і Сапянова. Бо ж він — найвища посадова особа у місцевому самоврядуванні, і тільки він має право скликати і проводити сесії. Як ви пам’ятаєте, депутатська більшість навіть вмовляла Козярчука провести ту сесію, бо бюджет потребує уточнення, заробітну плату треба виплатити вчителям, медикам та іншим. Не вдалося. Мер залишився непохитним. Сесію за дорученням більшості провів Сапянов (за присутності і бездіяльності Козярчука), усі рішення ухвалили, підписали, скріпили печаткою, надрукували в газеті і відтоді вони набули чинності.

За позовом Козярчука Світловодський суд рішення цієї сесії визнав законними, але відзначив, що міська рада із Сапяновим порушила регламент. Ну та й що? Міський голова кожної сесії його порушує, проводячи справжні прес-конференції, відсуваючи затвердження порядку денного іноді на годинку-дві.

На цьому можна було б і зупинитися, але міський голова звик у судових справах бути послідовним і подав апеляцію. Секретар міської ради теж не забарився, бо ж ніякої провини за собою не відчував. Різниця між ними полягає в тому, що Козярчук легко витрачає бюджетні тисячі гривень на судову тяганину, а Сапянов — свої. Та й вимоги у них різні. Голова хоче скасувати усі рішення, за якими вже витрачено мільйони бюджетних гривень на зарплату (от був би клопіт для фінансистів, та й Сапянова, можливо, притягли б до кримінальної відповідальності — мрія градоначальника). А секретар не згоден з тим, що він порушив регламент.

І ось, нарешті, справедливість взяла гору. Апеляційний суд ухвалив рішення.

Але, на жаль, це ще не кінець історії. Тепер Світловодський суд повинен переглянути своє рішення. А там, можливо, незадоволений міський голова знову подасть апеляцію, а потім і до "вишки" дійде?

Козярчук суд програв, Сапянов — виграв

Козярчук суд програв, Сапянов — виграв

Козярчук суд програв, Сапянов — виграв

Козярчук суд програв, Сапянов — виграв

Козярчук суд програв, Сапянов — виграв

Козярчук суд програв, Сапянов — виграв

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top