Четвер, 28 березня 2024
Освіта

Стукайте — і вам відкриють! Новина з фото

Стукайте — і вам відкриють!
Саме з такими словами до нашої редакції нещодавно завітала Тетяна Трубнікова — член батьківського комітету Світловодської ЗОШ №9 I-III ст. Жінка звернулася до "Вісника Кіровоградщини", аби поділитися приємною і радісною звісткою про виділення коштів на ремонт даху школи, яку відвідує її донька-третьокласниця, а ще — розповісти про нелегкий шлях до цього доленосного для школи рішення.


За словами жінки, більше семи місяців батьківській комітет школи боровся за виділення коштів на ремонт покрівлі цього навчального закладу, стукаючи в усі двері, адже стан її не просто поганий, а жахливий:

"Покрівля протікає так, що коли йде дощ — вода просто ллється крізь стелю. За цієї причини у спортивному залі, який розташований на третьому поверсі триповерхової будівлі школи, вікна буквально випадають разом зі штукатуркою, а вчитель фізкультури змушений бігати з відром та ганчіркою. Штукатурка, аж до цегли, відвалилася і в актовій залі, внаслідок чого аж вікна перекосилися. Зрозуміло, що масові заходи там уже не проводяться. Світла на третьому поверсі немає, адже з ламп буквально витікає вода, а сирість у класах, розташованих на верхньому поверсі, просто неймовірна, як наслідок — розповсюдження грибка, причому, не лише на третьому, а навіть на першому поверсі, адже під час сильного дощу вода стікає до другого поверху і затікає в аудиторії, в тому числі і в клас, де навчається моя донька".


Аби вирішити проблему, Тетяна Трубнікова зверталася до всіх владних структур, але марно:

"Ми почали свої звернення з гарячої Урядової лінії, писали звернення на управління освіти міста, на міського голову. Були на прийомі у міського голови, але позитивних результатів ми не отримали".


Тоді жінка звернулася по допомогу до приймальні народного депутата України Олеся Довгого, помічниця якого, Марина Саакян, кілька разів зустрічалася з Тетяною, намагаючись допомогти у вирішенні нагальної проблеми.

"Здоров’я дітей — є найбільшою цінністю, тож, створення належних умов для їх життя і навчання — одне з важливих завдань народного депутат. Тому питання щодо ремонту покрівлі Світловодської школи №9 знаходилося і знаходиться на його постійному контролі," — зазначила в коментарі "Віснику Кіровоградщини" Марина Саакян.


Від імені Олеся Довгого на ім’я міського голови Валентина Козярчука було направлене не одне депутатське звернення. Врешті-решт, питання таки зрушило з місця: на черговій, 36-ій сесії Світловодської міської ради було прийнято рішення про виділення коштів на капітальний ремонт покрівлі та міжблочних швів школи.

Сповнена позитивних емоцій від радісної звістки, Тетяна Трубнікова надала нашому виданню текст листа-подяки від батьків учнів ЗОШ №9, в якому, зокрема, зазначено:

"Ми вдячні долі, що на нашому шляху все ж таки з’явилися люди, які нам допомогли. Особливу подяку хочемо висловити депутату міської ради Анатолію Кучугурному (Партія пенсіонерів), який з великою самовідданістю та з не аби якою наполегливістю взявся допомогти у вирішенні нашого питання, помічниці Олеся Довгого Марині Саакян, яка опікувалась нашим питанням і тримала його на постійному контролі, та заступнику міського голови з питань ЖКХ Дмитру Дмитрішину за допомогу у вирішенні нашого питання. Велике людське спасибі вам за те, що не кидаєте слів на вітер і намагаєтеся своїми справами довести, що вам не байдуже життя наших дітей".


Наразі ж батьки сподіваються, що кошти, виділені на ремонт покрівлі школи, будуть використані за призначенням, і до початку нового навчального року проблема буде вирішена.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top