Субота, 20 квітня 2024
Культура

Брати Капранови побували на Світловодщині Новина з фото

Брати Капранови побували на Світловодщині
До Світловодська завітали відомі українські письменники – Дмитро та Віталій Капранови з презентацією власних книжок, зокрема нового історичного роману "Забудь – річка", який увійшов до списку літературної премії "Книга Року ВВС-2016".


З кінця березня і до початку грудня 2016 року письменники провели 90 презентацій свого нового роману у маленьких українських містечках. Цього року тур продовжили. І ось 29 квітня їх гостинно зустрічала Світловодська земля.

З теплими словами привітань та щирих побажань звернулася до них директор районної бібліотеки Юлія Похілова, яка відмитила, що такі заходи потрібні, щоб популяризувати книги сучасної України не тільки серед літніх людей, а й молоді.

Творча зустріч відбулася у комунальному закладі "Районний будинок культури", де зібралися як місцеві поети-аматори, так і шанувальники їх творчості. Приємно було не тільки слухати, а й спілкуватися з Братами Капрановими. Від них присутні дізналися історію написання роману, які події лягли в основу твору. "Хто наші діди і чиї ми онуки" – споконвічне питання історії, яке надихнуло братів написати роман, щоб раз і назавжди розібратися з цим. За словами авторів вони мали двох дідів, один з яких був червоноармійцем, комсомольцем з орденом Червоної Зірки, а другий "ворогом народу", засудженим за статтею 58 та мав за спиною 8 років таборів. Тож, власне, сімейна історія дала Капрановим поштовх до написання роману про те, чого ми не знаємо, про те, що приховувалося в багатьох сім’ях, і чому?..

Організаторами заходу була районна бібліотека у співпраці з центральною міською.

На завершення всі присутні мали можливість придбати книги з автографами авторів – Братів Капранових та сфотографуватись з ними на згадку.

Щиро дякуємо Олегу Медянику, депутату районної ради, за підтримки якого відбулася ця зустріч.

Тетяна Швець,
провідний бібліотекар

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top