Субота, 20 квітня 2024
Події

У Світловодську обігрівання замерзаючих — справа рук самих замерзаючих

У Світловодську обігрівання замерзаючих — справа рук самих замерзаючих
Синоптики "вангують": отака, погода, що зараз за вікном, протримається ще якийсь тиждень — до кінця квітня. Та от біда — вона (погода) по обидві сторони вікна…


Новинні стрічки з усієї України сповіщають про нашестя на її терени зимної погоди. У галичанських обласних центрах, в цьому зв’язку, а також сусідньому з нами Кременчуці відновили опалювальні сезони. А у Миколаєві, наприклад, школярів відправили на канікули. А як у Світловодську?..

За словами заступника гендиректора СП ТОВ "Світловодськпобут" Володимира Михайлика, опалювальний сезон у Світловодську фінішував 1 квітня, нагадавши при цьому, що питання як про його старт, так і про фініш приймаються рішенням виконкому. Але, якби тутешні урядники, з огляду на похолодання, і вирішили відновити централізоване опалення, в наших реаліях (не кременчуцьких) це було би не можливо — через борги всіх перед усіма, теплопостачальникам газу для своїх котелень не отримати.

То може хоч школярів на канікули — як у Миколаєві? Хай дома мерзнуть… Та вже, люб’язно відповіла на наш дзвінок заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірина Щербина. Сьогодні сказала вона, її шеф Валентин Козярчук підписав розпорядження щодо позапланових шкільних канікул 20-21 квітня. А сьогодні, 19-го — був скорочений навчальний день. Зв’язок з метеорологами, додала пані Ірина, постійний і, якщо опісля вихідних не потепліє — влада ймовірно подовжить вимушені канікули.

…А може спортсменам, що відвідують спорткомплекс ім. А.Тузовського не холодно? Адже його опалює власна міні-котельня, для якої "нафтогазівський" газ і даром не треба: жбурнув у топку пару-трійку палет — і тепло… Такої потреби, відповів директор СК Володимир Лисак, у нас немає: відвідувачі у нас же не за партами сидять — бігають, стрибають, м’яча ганяють, залізяччя тягають, тобто, самі себе гріють.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top