Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Щодо надання вторинної меддопомоги населенню смт.Власівка Новина з фото

Щодо надання вторинної меддопомоги населенню смт.Власівка
Відповідь на публікацію депутатів Світловодської міської ради "Поверніть мешканцям Власівки повноцінну медичну амбулаторію!" в газеті "Світловодськ вечірній" від 30.03.2017 року №13 та на сайті Інтернет-видання "Світловодськ".
^ Реклама ^

З 2015 року після реорганізації КЗ "Лікарська амбулаторія" Світловодська ЦРЛ забезпечує надання мешканцям смт.Власівка вторинної медичної допомоги, в тому числі проведення діагностичних обстежень та досліджень населення.

Клінічна лабораторія при Власівській амбулаторії №6 забезпечена в достатній кількості необхідним лабораторним обладнанням та витратними матеріалами для проведення лабораторних досліджень. Всі аналізи, а саме: загальний аналіз крові, аналіз крові на глюкозу, загальний аналіз сечі, проводяться мешканцям смт.Власівка безкоштовно за рахунок бюджетних коштів Світловодської ЦРЛ. Протягом тривалого періоду медичні працівники Власівської амбулаторії працювали без проходження курсів спеціалізації з клінічної лабораторної діагностики, тому у 2017 році згідно графіка клінічний лаборант була направлена на відповідні 2-х місячні курси. На цей період забезпечити повноцінну роботу лабораторії не було можливості. Крім того, до реформування Лікарської амбулаторії в лабораторії на смт. Власівка працювали 2 клінічні лаборанти, але в ході реорганізації, яку проводила адміністрація КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ", Світловодській ЦРЛ була передана лише одна посада лаборанта, не враховуючи ні велику кількість аналізів, які проводились в лабораторії, ні те, хто буде заміняти лаборанта на період відпустки, курсів та інше.

Рентген-лаборант Власівського рентгенкабінету знаходиться в декретній відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. З грудня 2016 року на час декретної відпустки прийнятий новий рентген-лаборант, але для роботи на рентгенапаратурі потрібно пройти курси спеціалізації та мати спеціальний допуск. Тому з 06 березня 2017 року рентген-лаборант проходить курсову підготовку , а пацієнтів тимчасово щовівторка та щочетверга приймають у Власівській амбулаторії, а в решту днів – в Світловодській ЦРЛ.

Медична допомога мешканцям смт.Власівка надається Світловодською ЦРЛ в повному обсязі згідно розподілу штатних одициць між КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ" та ЦРЛ, а незручності в медичному обслуговуванні пов’язані з тимчасовою відсутністю спеціалістів.

Лідія Омельченко,
в.о. головного лікаря Світловодської ЦРЛ


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top