Четвер, 18 квітня 2024
Віталій Асауленко Влада

Позачергова на Благовіщеня: як благу звістку сприйняли обранці держбюджетні субвенції

А ще міськдепи зробили спробу стримати природного монополіста. А от на "молочному" питанні розсмокталися…


Відкриваючи 7 квітня засідання позачергової, 35-ї, сесії міськради міський голова Валентин Козярчук насамперед привітав земляків зі святом Благої Звістки, додавши, що вже у залі зібрались 19 міськдепів, тож можна врубати гімн – кворум є (мінімум – 18). Потім (після гімну) підтягся ще один – 20…

Причиною скликання даного засідання, пояснив градоначальник, стала цільова субвенція із держбюджету. Точніше, дві: на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань – 684,5 тис. грн., і на надання підтримки особам з особливими освітніми потребами – 171,2 тис. грн.

І щойно обранці зібралися проголосувати за порядок денний "в цілому", як "батьківщинець" Сергій Філоненко вніс пропозицію розширити сей порядок Зверненням МР до Президента України щодо рішення НКРЕ про стягнення щомісячної абонплати зі споживачів за підключення до газових мереж і плюс три питання "Про надання згоди на розроблення технічної документації землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі в оренду", маючи на увазі територію колишнього маслосиркомбінату, який не так давно став молокозаводом. З цих питань, пояснив пан Сергій, вже прийняті рішення, але через різні технічні помилки, ними не можна скористатися. А це негативно, за його словами, позначається на повноцінній господарській діяльності цього підприємства. Врешті і ці питання увійшли до порядку денного.

Суть основного (субвенційного) питання розкрила начальниця фінуправління Наталія Яременко… Отже, названі вище 171,2 тис. грн. є зарплата викладачам, які навчають дітей з особливими освітніми потребами, а саме – діток, які позбавлені можливості чітко бачити, чути, говорити та з відхиленнями психічного та фізичного розвитку. Така субвенція, зазначила пані Наталія, надається Світловодську вперше… І друга сума (684,5 тис. грн.) – на повне або часткове відшкодування вартості ліків під час амбулаторного лікування осіб з хворобами серцево-судинної системи, цукрового діабету, бронхіальної астми. Іншими словами, тутешнім аптекам, незалежно від їхньої форми власності, компенсуватиметься вартість ліків, відпущених даним категоріям хворих. І обранці аж ніяк не могли не підтримати такі благі державні наміри.

Однофракційник Філоненка Олександр Плахотній зачитав текст другого питання порядку денного – звернення до Гаранта щодо скасування цинічного здирництва із споживачів за газову трубу, що веде до цих самих споживачів. Тим більше, додав Козярчук, як пан Олександр закінчив читання, ці труби є народним надбанням, а значна частина населення "тягла" ці самі труби до свого житла власним коштом. Ось чому, додав пан Валентин, у Чернівцях тамтешня міськрада створила прецедент, гідний наслідування – вона взяла і повернула всі газові мережі, віддані у 1991 році у власність тамтешнього Облгазу, у власність територіальної громади. Тому, зазначив пан Валентин, він ініціюватиме і у Світловодську вивчити таку ініціативу з можливістю її застосування. І обранці підтримали зачитане звернення Плахотнього "в цілому".

А от Філоненку, який озвучував питання щодо меж земельної ділянки для молокозаводу, знімаючи цим самим напругу у повноцінній господарській його діяльності, довелося тривалий час стояти на трибуні. Скасували два рішення по молокозаводу і внесли зміни до попередніх, а у третьому записали першим пунктом: "вважати таким, що втратило чинність". Проголосували за всі три рішення, а потім вирішили, що треба й у двох попередніх так само написати, повернувшись до їх розгляду. Але не вийшло – поки Філоненко зачитував проект, узгоджуючи його із "молокозаводським" юристом, двоє (чи троє) міськдепів попросту здиміли з сесії, прирікши її на відсутність кворуму. Тож всі три рішення прийнято, – підбив підсумок доповідач.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top