Вівторок, 19 березня 2024
Блоги Віталій Асауленко

Якби ми вчились так, як треба, або «привіт» з 1993 року Новина з фото

Якби ми вчились так, як треба, або «привіт» з 1993 року
Цими днями, перебираючи власний архів, надибав на майже пожовтілий від часу примірник газети "Світловодськ вечірній", датований 17 липням 1993 року*...


А там — моя стаття, присвячена питанню, яке, як на моє глибоке переконання, було би вирішене тоді так, як я тоді пропонував, то сьогодні не було би т.з. АТО з ритуальними похоронами наших хлопців, які пали у борні із споконвічним ворогом України — Московією. Та й злиденності такої, як зараз, також, би не було.

Якби ми вчились так, як треба, або «привіт» з 1993 року

Липень 1993 року… Українській Незалежності й двох років ще не виповнилося. Світові потуги, такі, як США, країни майбутнього Євросоюзу та й сама Московія, все ще перебувають у шоці від такого "віражу" всесвітньої історії. Тому-то у цій проекції, на перший план збереження глобалістського порядку, вийшов ядерний потенціал, який Україні дістався "спадково" від розваленого Совєтського Союзу. А він, поступаючись лиш ядерним потенціалам США і Московії, був третім у світі!.. Тодішній Президент України Леонід Кравчук, всіляко догоджаючи світові, "розвів соплі" обговоренням питання стосовно позбуття країни статусу ядерної держави. І тоді ця дурня взяла гору…

Назва моєї тодішньої статті — "Ракети впали на Багдад, відлуння ахнуло в Криму" — більш, ніж символічна! Бо за трішки більше 20-ти років потому "ахнуло", як бачимо, і у Криму, і у Донбасі… Історія, як відомо, не сприймає умовних нахилів, типу, щоби було, якби було так. Та логіка розвитку подальших подій переконливо підтверджує: якби Україна проявила характер і не віддала глобальним аферистам свою ядерну зброю, її євроінтеграція була настільки стрімкою, що на сьогодні саме вона, а не якихось там Франція з Німеччиною, була би провідною потугою світового порядку разом із США і Китаєм. А Московія? А її — цієї тюрми народів — на сей час вже би не існувало. Якби, звісно, українці у 1991 року, наступивши на горло своїй "совковості", своїм лідером обрали би не комуняку Кравчука, а свого Гавела чи Валенсу — Чорновола або Лук’яненка.

Існує така собі Теорія хаосу, основним постулатом якої є… метелик: його помах крильцями на одному краю світу (або у минулому) призводить до руйнівного цунамі на іншому краю світу (або у майбутньому). Тож сьогодні для українців є надважливим хоч тепер, враховуючи отой "помах крилець метелика", спрямувати його "помах" собі на користь, не звертаючи щонайменшої уваги на усіх інших. Маємо підстави!

Якби ми вчились так, як треба, або «привіт» з 1993 року

Якби ми вчились так, як треба, або «привіт» з 1993 року

* Дякую тодішній заступниці редактора цієї газети Тетяні Дроздовій за сміливість опублікувати те, що я написав.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top