Вівторок, 19 березня 2024
Влада

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича Новина з фото

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича
Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича "Про підсумки економічного і соціального розвитку Світловодського району за 2016 рік".


Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

Доброго дня шановна громадо!

Презентуючи свій звіт хочу підвести підсумки економічного і соціального розвитку Світловодського району за 2016 рік.

Світловодський район є адміністративно-територіальним підрозділом Кіровоградської області. Площа нашої території майже навпіл ділиться на сільськогосподарські угіддя та землі водного фонду, отже можна сказати, що район має значний потенціал для розвитку галузі сільського господарства та відновлення водних ресурсів.

Завдяки плановій та системній роботі структурних підрозділів райдержадміністрації, співпраці з підприємствами, установами, організаціями було досягнуто позитивних темпів економічного і соціального розвитку району.

У 2016 році темп зростання доходів місцевих бюджетів (без трансфертів) склав 180,08 % до попереднього року.

Відбулося зменшення податкового боргу на 438,2 тис. грн.

За 2016 рік підприємствами району освоєно 186,2 млн. грн. капітальних інвестицій, що більше майже в 2 рази в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Обсяг капітальних інвестицій у розрахунку на одну особу населення становить 14 тисяч 980 грн.

На нові робочі місця працевлаштовані 85 працівників, що становить 141,7% до завдання на 2016 рік.

На сьогодні оцінкою результатів нашої діяльності за 2016 рік є 4 місце серед 21 району області.

Приємно повідомити, що з 19 місця, яке посідав наш район протягом минулих років, у 2016 році ми вже в першій п’ятірці районів Кіровоградської області.

До загального фонду районного бюджету ми додатково отримали вісім з половиною млн. грн., що збільшило виконання бюджету на 171,2%. Це стало можливим, у першу чергу, завдяки додатковим надходженням від сплати податку на доходи фізичних осіб та від доходів платників податку оренди земельних паїв.

Підвищено рівень середньомісячної заробітної плати по району у 2016 році до 3568 грн.

Промисловий комплекс району охоплює 4 провідні галузі: харчову, металургійну, деревообробну та виробництво будівельних матеріалів.

У 2017 році до облікового кола підприємств промисловості району включено Філію "Кременчуцька ГЕС" ПАТ "Укргідроенерго". Підприємством очікується залучити 89,0 млн. грн. власних коштів на проведення модернізації своїх потужностей.

Очікуваний обсяг реалізованої промислової продукції підприємств району у 2017 році може зрости до 537,2 млн. грн.

На сьогодні, аграрне виробництво відіграє головну роль в економіці району і останні роки демонструє стабільне збільшення обсягів виробництва.

Та всі ми розуміємо, що успішний розвиток цієї галузі полягає в гармонійному розвитку рослинництва, тваринництва і переробної промисловості сільськогосподарської продукції. Над цим ми працюємо нині і будемо працювати надалі.

В галузі активно працюють 68 сільськогосподарських підприємств. В районі нараховується 43,4 тис. га ріллі, з них 76,0% орендують сільськогосподарські підприємства різних форм власності, решта знаходиться в особистих селянських господарствах.

Із року в рік відбувається зростання обсягів капітальних інвестицій. Не виняток і результати 2016 року. Підприємствами району освоєно 186,2 млн. грн. капітальних інвестицій, що більше майже в 2 рази в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

Представники бізнесу нашого району постійно підвищують свій професійний рівень беручи участь у міжнародних та регіональних виставках і ярмарках.

ТОВ фірма "Аверс" ЛТД є постійним учасником виставок та ярмарків в містах: Кропивницький, Київ, Вінниця, Сорочинці, Суми.

Спільне українсько - болгарське підприємство "НАК" двічі перемагало в обласному конкурсі "Кращі товари Кіровоградщини" у категорії "Продовольчі товари для населення".

Сучасна високотехнологічна продукція ТОВ "Статус" має дипломи всеукраїнської виставки "Композити та склопластики", яка проходить щорічно у місті Запоріжжя.

Бізнес Світловодського району є постійним учасником ярмарок, що проводились у місті Кропивницький.

Це ТОВ "Мас-Агро" , ПП "Віктор і К", ФГ "Земля і люди ", ТОВ фірма "Аверс" ЛТД, ФГ "ВК і К", ПП "Чубенко"

Варто зазначити, що в минулому році у "Покровському ярмарку" взяли участь 90 суб’єктів господарювання з 21 району області, у тому числі Світловодський район, який показав високий рівень та якість своєї продукції, що відмічено нагородами обласної державної адміністрації.

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

Завдяки тісній співпраці районної державної адміністрації з народним депутатом України Олесем Станіславовичем Довгим, обласною державною адміністрацією, депутатами районної ради, органами місцевого самоврядування, соціально спрямованим бізнесом за останній рік наш район отримав значну підтримку з боку держави.

В рамках програми соціально-економічного розвитку, за методичної і практичної допомоги райдержадміністрації органи місцевого самоврядування отримали можливість залучити додаткові кошти на розвиток своїх територій.

Нам вдалося отримати близько 8-ми млн. грн. з державного бюджету України. Вважаю, у 2016 році ми зробили важливий для жителів нашого району крок у напрямку проведення капітальних ремонтів, реконструкції і будівництва об’єктів соціальної сфери та інфраструктури.

Розвиток соціальної сфери не можливий без розвитку промисловості і агропромислового комплексу. Так у 2016 році оновлено матеріальну –технічну базу в управлінні каналу "Дніпро –Інгулець" на суму 1,4 млн. грн., а саме: новим трактором "New Holand", тракторним причепом, подрібнювачем гілок та відвалом для снігу.

На підприємстві встановлено новий дизель-генератор для аварійного забезпечення електроенергією каналу.

Для збільшення обсягу реалізації продукції (сичужних сирів) підприємство "НАК" проводить модернізацію виробничих потужностей, постійно розширює асортимент та ринок збуту продукції через мережі торгівлі.

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

Головним для нас залишається розвиток нашої території. Зазначене питання розглядалося на спільному засіданні УСППР міста Світловодська та сільгосп-виробників Світловодського району.

Основними пріоритетами розвитку району є:
- відродження внутрішнього водного транспорту та збільшення вантажних і пасажиропотоків внутрішніми водними шляхами;
- зариблення водних ресурсів відповідно до порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання.
- відновлення автомобільних шляхів;
- розвиток переробної промисловості;
- надання якісних освітніх послуг;
- розвиток туризму;
впровадження нових технологій в галузі відновлювальної енергетики.

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

У галузі культури та туризму фермерське господарство "Гвіса" та приватне підприємство "Поліна" створює три культурно-туристичні об’єкти:
-зона відпочинку на березі Дніпра, вартість проекту – 1,9 млн. грн.;
- парк відпочинку та оздоровлення, вартість проекту – 1,3 млн. грн.;
- "Історично козачий комплекс", вартість проекту – 1,5 млн. грн.
Реалізація інвестиційних проектів у сільському господарстві не менш вагома .
Так у 2016 році ФГ "Корида" розпочато реалізацію проекту будівництва корівника на 120 голів, площею 1200 кв.м., вартість проекту – 4,0 млн. грн.

ПП "ВКіК" завершило реконструкцію частини будівлі цеху по переробці овочів с. Микільське. Вартість проекту – 3,0 млн. грн., та будівництво майстерні в с. Павлівка. Вартість проекту – 5,0 млн. грн.

У 2016 році на реалізацію проекту переоснащення машинно-тракторного парку у галузі сільського господарства у Світловодському районі передбачалося 3,0 млн. грн. , але фактично залучено 27,3 млн.грн.

Оновлено матеріально-технічну базу на сільськогосподарських підприємствах:
"Дживан-Дарвін", "Ніколь", "Гвіса", "Шевченко", "Дужонков", "Украгротехнологія", "Прометей", "Колос", "Велетень плюс", "Павлівське плюс", "Золотарівське", "Башмаченков", "Ющенко", "Зуєнко".

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

Приватним підприємством "ЕФЕКТ" оновлено техніку для ремонту вулично-дорожнього покриття району, на суму понад 2 млн. грн.., яка, сподіваємось, буде використовуватись для ремонту доріг районного та обласного значення.

У 2016 році за рахунок коштів державного бюджету на умовах співфінансування з районним та сільськими бюджетами ми розпочали і завершили 3-и проекти:
- капітальний ремонт приміщення Подорожненського НВК, Вартість робіт 5,4 млн. грн.;
- заміна теплотраси Григорівської школи Вартість робіт 764,5 тис.грн.;
будівництво водопровідних мереж для забезпечення водопостачання в с. Озера. Вартість робіт 2,1 млн. грн.

В минулому році з державного бюджету України було додатково виділено 600,0 тис. грн. на придбання медичного, спортивного, соціально-культурного обладнання та інвентарю. За рахунок цих коштів було придбано проектор для Великоскельовської школи, принтер для Захарівського НВК, спортивний інвентар для занять з Хортингу у селах Федірки та Павлівка, замінені вікна на енерго-зберігаючі в Григорівській школі.

Для медичних закладів придбані електрокардіографи, сте-ри-лізатори, сумки лікаря.

Придбано - павільйони для зупинок громадського транспорту селах Микільське та Озера,
майданчик для дитячого дошкільного закладу "Сонечко" в селі Глинськ,
- твердо-паливний котел для клубу у селі Вільне.

Завдяки перевиконанню районного бюджету у 2016 році, ми долучились до спів фінансування ремонтних робіт обласної дитячої лікарні на суму 350 тис.грн.

Також перераховано 250 тис. грн. на придбання приставки до апарату ультра-звукової діагностики і рентген-апарату для обстеження ротової порожнини Світловодській центральній районній лікарні. За допомогою цього обладнання абсолютно безкоштовно зможуть обстежуватися допризовники та військовослужбовці, які виявили бажання проходити службу у лавах Української Армії, а також усі без винятку сільські жителі.

Не менш важливою стала участь районної державної адміністрації у спільному з містом Світловодськом фінансуванні проекту придбання кисневої установки для районної лікарні.

Впродовж минулого року із сільських бюджетів було виділено понад 2 млн. грн. на співфінансування ремонтних робіт об’єктів соціальної сфери.

Хочу подякувати сільським головам району за таку плідну співпрацю, та сподіваюсь на її активне продовження.

Всі ми розуміємо, що життя людини залежить від того, на скільки швидко та якісно людина отримає медичну допомогу на місцях. Сільські медичні заклади мають бути облаштовані таким чином, щоб жителі нашого району приїздили до центральної районної лікарні лише у виняткових випадках.

Нами збережено медичну мережу району. Працює 6 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 1 фельдшерсько-акушерський та 13 фельдшерських пунктів. Медична допомога населенню надається в умовах амбулаторного прийому та стаціонарів вдома.

Протягом 2016 року за рахунок всіх джерел фінансування покращено матеріально-технічну базу галузі та проведено ремонтні роботи у Павлівській, Микільській, Озерській, Глинській амбулаторіях, Великоскельовському та Захарівському фельдшерських пунктах на суму 768,5 тис.грн.

Не можливо вважати успішним розвиток району без надання якісних освітніх послуг. У Світловодському районі в 13 загальноосвітніх навчальних закладах навчаються 1094 дитини шкільного віку.

У 2016 році розпочато реформування освітньої галузі району, метою якого є покращення якості надання освіти, а не закриття навчальних закладів.

В рамках зазначеного реформування районною радою прийняті рішення про утворення Павлівського, Григорівського та Великоандрусівського навчально-виховних об’єднань.

На сьогоднішній день Павлівське навчально-виховне об’єднання зареєстроване і школа працює у новому статусі.

Протягом 2017 року планується закінчити процес реєстрації вищеназваних об’єднань та утворити Глинське навчально-виховне об’єднання.

У школах району організоване безкоштовне гаряче харчування учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій. Завдяки соціально спрямованим сільгосп-товаро-виробникам більшість шкіл мають можливість харчувати безкоштовно всіх своїх учнів.

Школи району підключені до сучасної мережі Інтернет, мають автономне опалення, гаряче й холодне водопостачання та водовідведення.

У 2016 році на умовах співфінансування за рахунок коштів обласного і місцевих бюджетів було придбано новий шкільний автобус вартістю 1320,0 тис. грн., всі учні району підвозяться безкоштовно.

Павлівське НВО, Григорівська та Велико андрусівська школи в рамках освітньої реформи та створення освітнього округу отримали комп’ютерні класи та мультимедійне обладнання.

Щоліта на базі шкіл району працюють пришкільні табори з денним перебуванням, у минулому році було охоплено відпочинком 715 учнів. З місцевого бюджету на підготовку до проведення відпочинку учнів у пришкільних таборах виділено 240,0 тис. грн.

Поряд з навчальним процесом ми приділяємо велику увагу і позашкільній освіті, адже наші учні мають всебічно розвиватися. В минулому році прийнято рішення, та вже створена дитяча юнацька спортивна школа, де діти району матимуть можливість займатись вітрильним спортом, Хортингом, футболом та іншими видами спорту.

У поточному навчальному році для вихованців Центру дитячої і юнацької творчості працюють 42 гуртки у яких займаються 684 учня.

За 2016 рік фонд шкільних бібліотек поповнився підручниками та художньою літературою на суму 189,3 тис. грн., з них 51,6 тис. грн. з місцевого бюджету.

Збережено мережу дошкільних навчальних закладів, які відвідує 191 дитина.

З метою популяризації, активізації національно-духовного виховання молоді і підвищення рівня її готовності до захисту Батьківщини регулярно проводиться районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

Значну увагу в минулому році було приділено розвитку спорту. За нашої підтримки, під патронатом Міністерства молоді та спорту України на території району проходили всеукраїнські змагання з вітрильного спорту.

Участь у них взяли понад 120 спортсменів віком від 8 до 18 років, які приїхали на Світловодщину з різних куточків України — Запорізької, Тернопільської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Миколаївської, Київської областей та міста Київ.

Обласна державна адміністрація гідно оцінила нашу роботу щодо відродження на Світловодщині вітрильного спорту, і цього року на базі яхт-клубу обласна школа олімпійського резерву відкрила дитячу секцію вітрильного спорту.

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

Важливою складовою патріотичного та духовного виховання молоді, відродження та розвинення спортивних, бойових і культурних традицій українського народу, зміцнення здоров’я, розвитку фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей людини є Хортинг.

Навесні 2016 року в районі започатковано змагання з хортингу на "Кубок голови Світловодської районної державної адміністрації". 

Спортсменами району з різних видів спорту здобуто на районних змаганнях: 141 золоту, 117 срібних та 98 бронзових нагород,
обласних змаганнях: 11 золотих, 14 срібних та 17 бронзових нагород;
також наші спортсмени брали участь у чемпіонаті України, чемпіонаті світу та кубках України з Хортингу де здобули 10 золотих 3 срібних та 6 бронзових нагород

В районі збережено мережу закладів культури: 21 клубний заклад, 16 бібліотек та 1 музей.

В рамках програми розвитку культури, туризму та духовного відродження нашого краю в населених пунктах району проводяться розважальні масові заходи.

З травня 2015 року на Набережній міста Світловодська започатковано традицію проведення туристичного фестивалю "Світловодщина", який став справжнім святом мистецтва, масштабною культурною подією і вийшов далеко за межі району.

Серед проведених заходів найбільш яскравими були: "Арт галереї", виставки-продажу творчих робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, виступи творчих колективів.

Представники району постійно беруть участь у Всеукраїнських фестивалях "Калиновий спів", "Вересневі самоцвіти".

Підтверджено звання "народний" колективами районного будинку культури "Дніпряночка", "Відлуння" та "Мрія".

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

У серпні минулого року у місті Світловодську відбулося відкриття філії Захарівського музею "Дніпро Світ". На базі якої працює інформаційно-туристичний центр Світловодщини.

У селі Яремівка Григорівської сільської ради в рамках реалізації проекту "Світловодщина – край нашої мрії" відкрито та користується попитом туристичний об’єкт – "зелена садиба" "СОЛОМІЯ".

Працівниками відділу культури районної державної адміністрації було організовано та проведено більше 200 тематичних масових заходів з нагоди державних та професійних свят.

Соціальний захист населення – пріоритетний напрямок роботи райдержадміністрації. Органами соціального захисту населення забезпечено призначення субсидій населенню в повному обсязі.

Відповідно до районних програм соціальної підтримки з районного бюджету отримали матеріальну допомогу: учасники бойових дій в зоні АТО, члени сімей загиблих учасників АТО, поранені військовослужбовці, підшефна військова частина, інваліди та ветерани війни на загальну суму близько 400 тис. грн.

Також протягом 2016 року з районного бюджету було виділено 600 тис. грн. на оздоровлення дітей, компенсацію пільгових перевезень та послуг зв’язку, соціальні послуги фізичним особам

В Світловодському районі діє територіальний центр соціального обслуговування який опікується четвертою частиною населення району, що перебуває у складних життєвих обставинах.

Ним надаються 48 видів соціальних послуг, постійно удосконалюється їх якість, впроваджуються нові види та інноваційні форми соціальної роботи.

При райдержадміністрації активно працює Центр надання допомоги учасникам АТО, який оперативно вирішує усі питання матеріальної, соціальної, медичної та психологічної допомоги, що турбують учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

У 2016 році за підтримки райдержадміністрації та соціально спрямованого бізнесу, за участю волонтерів організовано і проведено 17 поїздок в зону АТО та до підшефних військових частин.

Надано допомогу на суму близько 1 млн. грн. у вигляді продуктів харчування, спецодягу, запчастин, медикаментів, спецзасобів, побутової хімії, теплих речей.

Тільки завдяки підтримці депутатів районної та сільських рад, сільських голів, керівників підприємств та установ району, сільгосптоваровиробників та громадськості нам вдалося досягти таких результатів.

Світловодська районна державна адміністрація висловлює слова щирої вдячності за постійну допомогу та підтримку у реалізації соціально значимих проектів. Ваша підтримка є свідченням небайдужого ставлення до розбудови рідного краю.

Приємно працювати з Вами пліч-о-пліч задля підвищення добробуту жителів Світловодщини.

Бажаю Вам подальших успіхів, вдалих проектів, благополуччя у всіх видах діяльності і сприяння партнерів. Сподіваюсь, що ви реалізуєте свої плани і надалі будете нашими надійними партнерами.

Публічний звіт голови Світловодської районної державної адміністрації Твердовського Сергія Сергійовича

Дякую за увагу!

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top