Вівторок, 23 квітня 2024
Освіта

Реформа поліції — це нові стосунки між звичайними людьми та правоохоронцями Новина з фото

Реформа поліції — це нові стосунки між звичайними людьми та правоохоронцями
Однією з актуальних проблем підвищення рівня довіри населення до поліції можна вважати забезпечення взаємодії патрульних поліцейських із представниками громади. Саме тому бібліотекарі ЦМБС продовжують тренінгову роботу згідно проекту "ПОЛІС" (Поліція і Спільнота) за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX.


Так, 13 березня на базі бібліотеки-філії №7 для старшокласників ЗОШ № 9 був проведений тренінг "Патрульна поліція: взаємодія з громадою". На захід було запрошеноінспектора з ювенальної превенції, капітана поліції Світловодського відділу поліції Яну Пашагорьєву та представника бюро правової допомоги Максима Ільченко.

Результатом перегляду школярами соціальних роликів на суспільно — важливі теми, таких як насильство в сім’ї, безпека на вулиці та керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння стала конструктивна дискусія.

Учасники предметно розбирали питання: яким чином в представлених ситуаціях можуть допомогти зовсім сторонні люди, на скільки поширеними є розглянуті проблеми в Україні, чого бракує для їх вирішення? І врешті — чи сприятиме співпраця з патрульною поліцієювирішенню цих проблем?

Учні завзято відстоювали свою думку та наводили приклади інших країн Європи, розповідаючи, яким чином там борються з правопорушеннями.

Яна Пашагорьєва надала роз’яснення про роботу патрульної поліції та про те, як повинні діяти патрульні, коли приїздять на подібні виклики. А Максим Ільченко розповів про права та обов’язки тих, хто безпосередньо стикається з подібними ситуаціями.

Сподіваємось, під час тренінгу юні світловодці навчилися будувати партнерські відносини з поліцією, серйозно замислились над тим, як зробити наше місто безпечним в плані громадського порядку та правової культури. А головне — зрозуміли, що вже сьогодні мають виховувати в собі таоточуючих почуття відповідальності, свідомих і небайдужих до проблем правопорядку громадян.

Ніна Шмакова,
модератор проекту "Кіноклуб Docudays UA"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top