Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Бібліотеки повинні працювати для людей! Новина з фото

Бібліотеки повинні працювати для людей!
Саме під таким гаслом працює Світловодська централізована міська бібліотечна система на чолі з її директором Тетяною Головачовою. Підтвердженням цьому стало відкриття у вересні 2016 року, за ініціативи центральної бібліотеки, так званого Університету людей ІІІ віку.
^ Реклама ^

2 лютого відбувся вже другий набір до цього незвичайного учбового закладу, навчатися у якому виявили бажання 70 світловодців віком від 50 до 90 років.

"Мета створення цього Університету — це підтримка людей поважного віку, — зазначила в інтерв’ю "Віснику Кіровоградщини" Тетяна Головачова. — Ми намагаємося допомогти їм почуватися комфортно в сучасному світі — світі комп’ютерних технологій".


Тож, починалося викладання у Світловодському Університеті людей ІІІ віку саме з факультету комп’ютерної грамотності, а ще — факультету англійської мови, основ медицини та здорового способу життя. Вони проводилися у різних формах — лекцій і бесід, тренінгів і самостійної роботи, практичних і теоретичних занять. 18 світловодських пенсіонерів успішно пройшли навчання за цими дисциплінами впродовж 3,5 місяців.

Бібліотеки повинні працювати для людей!

Наразі спектр спрямувань, за якими отримують знання слухачі Університету, розширено. Нині тут працюють факультети: краси і здорового способу життя, англійської мови, комп’ютерних технологій, основ медицини, психології, а у найближчому майбутньому до цього переліку мають додатися факультет української мови, хорового співу та уроки духовності. Причому викладають в Університеті, поруч з досвідченими працівниками бібліотеки, і фахові спеціалісти різних галузей, у тому числі вчителі іноземної мови та дипломовані лікарі. Вітаючи їх під час урочистого відкриття другого набору Університету, Тетяна Головачова щиро подякувала всім викладачам, які, працюючи волонтерами на громадських засадах, щедро діляться своїми знаннями зі слухачами Університету, а студентам, у свою чергу, директор ЦМБС побажала успіхів у навчанні та задоволення від часу, проведеного у стінах бібліотеки.

Цього ж дня відбулися і перші заняття в Університеті — урок англійської мови, комп’ютерної грамотності, основ здоров’я та краси. Щоправда, бажаючих навчатися в Університеті виявилося так багато, що вони навіть не всі потрапили до другого набору. Тож, розпочався запис вже на наступний набір до Університету людей ІІІ віку, записатися до якого можна за телефонами: (05236) 2-52-21, 2-27-89.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top