Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Очікується нова хвиля підвищення тарифів

Про перевиконання бюджету, кадрові призначення, успіхи в комунальній сфері, підвищення тарифів та інші нагальні питання розповідали керівники структурних підрозділів виконкому, керівники комунальних підприємств на черговій оперативній нараді у міського голови Валентина Козярчука, що відбулася у понеділок, 6 лютого.
^ Реклама ^

План власних надходжень у січні перевиконали

Як повідомила начальник фінансового управління Наталія Яременко, у січні місто отримало власних надходжень 6,924 млн. грн., при плані 5,642 млн. грн. (план виконали на 122,7%). Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, місто зібрало власних надходжень на 2,6 млн. або на 60,2% більше ніж торік. Також головний фінансист наголосила, що повністю виплатили заробітну плату, але радіти зарано, адже ще не надійшли розрахунки за спожите тепло.
За інформацією податкової служби, план січня зведеного бюджету складав 6 млн. 625 тис. грн., фактично надійшло 8 млн. 894 тис. грн. У порівнянні з минулим роком збільшення складає 2,9 млн. грн. Якщо у січні надійшло 954 тисячі гривень з акцизного податку, то майже третину з цієї суми у лютому ми недоотримаємо у зв’язку з введенням в дію нового законодавства, озвучила представник податкової, висловивши сподівання, що ситуацію, можливо, вдасться вирівняти за рахунок інших податків.

Марія Дмитренко – начальник управління економіки, Віктор Самоляк – начальник УЖКГ


Відразу двох нових керівників структурних підрозділів представив присутнім міський голова Валентин Козярчук. Марія Дмитренко очолила управління економіки, ресурсів та розвитку міста. Мер повідомив: разом вони будуть запроваджувати нові принципи в роботі й шукатимуть резерви для наповнення міського бюджету. Щодо Віктора Самоляка, міський голова розповів, що їм вдалося порозумітися і він запросив його на посаду, яку В. Самоляк обіймав раніше, – начальника УЖКГ. "Сподіваюся, що разом ми зможемо зробити багато корисного для міста", – сказав. В. Козярчук.

Світловодське ВКГ – перше в області, а тариф на воду може зрости до 10%


Минулої п’ятниці відбулася підсумкова нарада за результатами роботи ОКВП "Дніпро-Кіровоград" у 2016 році. Оцінювали 14 показників: зменшення енерговитрат, збільшення енергоефективності, використання альтернативних видів палива, виконання інвестиційних програм, зменшення втрат води, збір коштів тощо. З-поміж міст області Світловодське ВКГ ОКВП "Дніпро-Кіровоград" посіло перше місце, повідомила його директор Людмила Гетманець. Водночас із цією новиною пролунала й не дуже приємна інформація для споживачів: незабаром збільшується розмір тарифу на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Оскільки у минулому році вже відбувалося підвищення, а Світловодське господарство використовує енергозберігаючі технології, для світловодських користувачів подорожчання буде незначним – до 10%.

У березні дорожчає електроенергія для населення

З 1 березня вартість електроенергії для населення зросте приблизно на 30%, таку інформацію озвучив Сергій Брайко – начальник Світловодського РЕМ ПАТ "Кіровоградобленерго". Згідно з постановою НКРЕКП від 26 лютого 2015 року №220 було заплановано 5 підвищень, чотири ми вже пройшли. Отже з 1 березня українці будуть платити за кожен кВт*год при споживанні менше 100 кВт – 90 копійок; при споживанні понад 100 кВт*год – 168 копійок за кожен кВт. Як бачимо, на цьому етапі зникають спеціальні тарифи для тих, хто споживає понад 600 кВт•год. на місяць. Вони будуть сплачувати на рівні тих, хто використовує протягом місяця більше 100 кВт.

Під час "відпрацювання" гуртожитків злодіїв спіймали "на гарячому"

Директор КП "Добробут" Олег Долгий повідомив про те, що вихідними днями разом з правоохоронцями проводилося "відпрацювання" гуртожитків, якими опікується підприємство. Оглядалися приміщення, вивчалися умови, в яких живуть мешканці, проводилася роз’яснювальна робота з людьми щодо необхідності сплатити за спожите тепло. "Чи вдалося переконати людей, побачимо, які будуть проплати з понеділка", - наголосив О.Долгий, повідомивши, що під час заходів затримали мешканців гуртожитку по вул. Приморська, 72, які демонтували відливи на даху свого ж будинку.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top