Субота, 20 квітня 2024
Віталій Асауленко Відео Влада

Чий гімн «гімніший»? Новина з фото Новина з відео

Чий гімн «гімніший»?
Міський голова на своїй пресовій конференції заявив, що — його.


Як і слід було очікувати, того ж дня (6 лютого), коли на продовження позачергової, 32-ї сесії міськради прийшло лиш… семеро обранців, міський голова Валентин Козярчук, опісля нетривалого очікування (а може, ще хтось підтягнеться), оголосив про закриття даної сесії — з обов’язковим у таких випадках включенням фонограми з українським гімном. А щоби все стало остаточно зрозуміло, звісно, з його точки зору — оголосив про проведення за кілька годин потому своєї прес-конференції.

І це не лише його точка зору, зазначив він з самого початку зустрічі з тутешніми мас-медійниками — його дії цілком відповідають вимогам чинного законодавства… Ну от, дивіться, пояснив градоначальник: сесію 3 лютого відкривав я? Я. І гімн на її початку грав. А коли її перебіг пішов, на його думку, не туди — він і оголосив перерву до понеділка, 6 лютого.

Та попри це, більшість обранців — після того, як не домовились із ним в його кабінеті — взяли та й продовжили засідання того ж таки 3 лютого. І благополучно його за кілька хвилин, подолавши вето голови, винесене у порядок денний, завершили — з виконанням гімну.

Натомість Козярчук 6 лютого не угледів відсутності кворуму (18 обранців для якого потрібні), тож не менш благополучно, ніж обранці, закрив 32-у позачергову — з виконанням гімну у майже порожній залі, за присутності лише шістьох вірних "бійців".

Тож, якщо 3 лютого міськдепи подолали мерське вето на їхнє рішення від 26 січня про розпуск виконкому, а ще одне рішення про покарання мера "копійкою" за те, що він не спромігся засвоїти близько 3 млн. грн. із держбюджету на капремонт інфекційного відділення ЦРЛ, вони, взагалі, зняли з порядку денного, то 6 числа, проігнорувавши засідання — мов, ми все вирішили 3-го числа, виходить, вони самі себе переграли.

Чий гімн «гімніший»?

Тобто, вето козярчукове не подолали. А значить, нинішній виконком продовжує функціонувати і вже наступного дня, 7 лютого, проведе своє чергове засідання… Безумовно, додав голова, у депкорпусу є ще один важіль — двома третинами голосів висловити йому недовіру. Але для цього потрібні вагомі причини. А їх, за словами пана Валентина, у обранців немає: місто, попри скруту, таки розвивається, податки, як ніколи, збираються, мер не помер, не захворів і навіть не запив. Так, що — дзуськи!

А от про те, що коїться в світловодському істеблішменті довідалися вже у столиці, куди голову гукають найближчим часом до відповідного Комітету Верховної Ради — аби поміркувати: а може вибори місцеві у нас провести? Та голова проти: який сенс витрачатися, коли вже наприкінці року відбудуться перші вибори до ОТГ, до якої увійдуть Світловодськ, Власівка та кілька навколишніх сіл?

А ще мер повідповідав на запитання журналістів… Так, схоже, вщухає "ламання списів" довкола його заступника з житлово-комунальних питань — Анну Нестеренко міськдепи таки "пішли", а на її місце "сватають" колишнбого гендиректора (не людина ТОВ "Політрейд") СП ТОВ "Світловодськпобут" Дмитра Дмитришина… На в.о. начальника УЖКГ Віктора Боровського, схоже, буде навішано "всіх собак" — за незасвоєння майже трьох мільйонів гривень (4,8 млн.), виділених на капремонт "інфекційки" Світловодської ЦРЛ. І він так і не стане повно-справним начальником, а може ще й з заступника загриміти. На начальника ж цього управління повертається його керівник часів мерствування Юрія Котенка та початку роботи на посаді нинішнього мера Віктор Самоляк

А ще градоначальник не в курсі, що створене ним м’ясопереробне підприємство "ВК і К" перереєструвалося зі Світловодська десь у Дніпропетровській області (відтак, туди сплачуватиме свої податки). Бо, пояснив пан Валентин, з тих пір, як він очолив місто, він передав правління підприємством іншим людям. Не те, що наш президент Петро Порошенко зі своїм "Рошеном"!




Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top