Четвер, 28 березня 2024
Нам пишуть Корисна інформація

Обережно, контролер!

Проблема комунальних послуг завжди була актуальною в Україні. Кожного року тарифи на комунальні послуги піднімаються, проте якість їх надання залишається на низькому рівні. Та все ж найбільших нарікань викликає культура поведінки контролерів. Тут, а це не секрет, присутні і нахабство, і відкрите хабарництво. Тому, щоб вберегти себе від свавілля контролерів світловодцям потрібно знати ряд правил.


По перше, кожен контролер повинен мати при собі посвідчення, яке при першій вимозі ЗАБОВ’ЯЗАНИЙ пред’явити. Проте у нашому місті таке явище, як наявність посвідчення у контролера, взагалі прирівнюється до міфу. Наші "добросовісні" працівники служб, які надають нам послуги, звикли брати нахабством і відповідь у них одна:

"Мене й так всі знають!"


Запам’ятайте – дуже часто під виглядом контролера діють шахраї і для того, щоб втертись в довіру, вони приходять під такою личиною не один раз. Крім того, особисті дані контролера Вам необхідно дізнатись хоча б для того, щоб знати на кого поскаржитись в разі його протиправних дій. А Кать, Свєт і Саш в цих службах достатньо!

По друге, Ви маєте право не впускати контролера до помешкання, а показники лічильника просто повідомити. Якщо контролер наполягає на тому, щоб потрапити до приватної власності – це має вас насторожити. Так часто діють контролери газової служби з метою потрапити до газових приладів. Там вже, користуючись незнанням технічних умов експлуатації приладів, починають придумувати порушення з метою отримання хабаря. Дуже часто вони так діють перед святами.

Запам’ятайте, контролер, який знімає показники лічильника, не має права перевіряти умови експлуатації газових та інших приладів в тому числі лічильників. Для цього є спеціально уповноважені особи, які в ОБОВ’ЯЗКОВОМУ порядку мають пред’явити припис на планову перевірку газового обладнання або лічильника.

Крім того, перевірка відбувається виключно в присутності особи, яка є власником приватного володіння і уклала договір про надання послуг, оскільки тільки вона має завірити своїм підписом акт перевірки, який має складатись в обов’язковому порядку. В нашому ж місті акти в кращому випадку складаються в присутності будь-кого, хто проживає в помешканні, а взагалі все, як правило, закінчуються банальним хабарем. Тож для уникнення випадків вимог хабаря потрібно пам’ятати про вищесказані Ваші права, адже загальновстановлений процес складання актів і права приватної власності ніхто не відміняв.

Контролерам же хотілось би нагадати, що навіть поліції, щоб потрапити у приватне володіння, потрібно рішення суду. В Кропивницькому був випадок, коли контролер без дозволу господаря зайшов на подвір’я, де його покусала собакоа. Жіночка подала до суду, але суд визнав дії контролера протиправними і зобов’язав сплатити штраф господарю будинку. Тож Вам також потрібно пам’ятати про норми чинного законодавства, адже хамство ні до чого хорошого не приводить.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top