Вівторок, 23 квітня 2024
Здоров'я

Епідемічний підйом захворюваності на грип спостерігається у Світловодську

Епідемічний підйом захворюваності на грип спостерігається у Світловодську
Згідно даних моніторингу за станом захворюваності на гострі респіраторні інфекції, грипоподібні захворювання та тяжкі респіраторні інфекції, який проводиться спеціалістами КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ", на території міста Світловодська за період з 30.09.2016 року по 16.12.2016 року зареєстровано хворих на гострі респіраторно вірусні інфекції 621 осіб, з них дітей – 431 дитина ( 69,4%).


Показники захворюваності на ГРВІ та грип станом на 16.12.2016 року становлять 1116,7 на 100 тисяч населення (при рівні епідпорогу – 619,1). Відмічається перевищення епідемічного порогу на 80,4%. Порівняно з попереднім тижнем захворюваність зросла на 60,9 % або в 1,6 рази (відповідно було зареєстровано 384 хворих, з них 302 дітей (78,6%).

Захворюваність ГРВІ продовжує зростати і з початку цього тижня. Так, на 19.12.2016 року за медичною допомогою з симптомами гострих респіраторних захворювань звернулось до спеціалістів КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ" 292 осіб, з них дітей – 184, в т.ч. шкільного віку – 70. Серед випадків гострих респіраторних захворювань зареєстровано 6 випадків грипу та 2 випадки пневмонії.

Враховуючи таку інтенсивність епідемічного процесу та згідно діючого законодавства, при перевищенні епідемічного рівня захворюваності на 75 %, рівень захворюваності визначається як дуже високий. Це свідчить про період епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРІ, при якому запроваджуються карантинні заходи на території міста.

Як поводитися під час епідемії грипу?

Очевидно, що головне під час епідемії грипу – спробувати уникнути зараження. Потрібно враховувати, що передача вірусу грипу від людини до людини відбувається двома шляхами: повітряно-крапельним і через будь-які предмети. Під час повітряно-крапельної передачі віруси розносяться хворою людиною разом з краплями рідини при кашлі, чханні, видиху. Більш-менш надійним захистом від такого способу зараження може служити марлева пов’язка. Її слід одягати у всіх людних місцях – в транспорті, магазинах, на роботі. Бажано вмовити свою дитину носити марлеву пов’язку в школі чи дитсадку.

На предметах, до яких торкалась хвора людина, віруси грипу здатні жити деякий час. Це можуть бути побутові предмети, офісна техніка, транспортні поручні, гроші і т. п. Тому під час епідемії грипу необхідно якомога частіше мити руки з милом.

Для зменшення ризику зараження грипом слід по можливості уникати людних місць – якомога менше користуватись громадським транспортом, не ходити у гості та не запрошувати гостей до себе додому, тимчасово відмовитись від відвідування розважальних закладів.

На сьогодні вже точно встановлено, що організм, втомлений великими фізичними навантаженнями, набагато більше сприйнятливий до вірусної інфекції. Тому в період епідемії грипу бажано уникати надважкої фізичної роботи та активних спортивних занять.

Радмила Перепеляк,
завідувач інформаційно-аналітичним кабінетом КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top